Κριτική σε Κασσελάκη: «Πάρε το αλλιώς» του είπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Το μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να σταματήσει εδώ και τώρα την απόπειρα αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος σε έναν απολίτικο «χυλό»

Στο στόχαστρο των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου βρέθηκαν τα όσα είπε, έκανε και ακύρωσε την τελευταία στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Το μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ήταν να σταματήσει εδώ και τώρα την απόπειρα αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος σε έναν απολίτικο «χυλό», που θα είναι κατά περίσταση λίγο φιλελεύθερος, αρκετά συντηρητικός και πλήρως ταυτισμένος με την κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες προέρχονται από αρκετές και διαφορετικές πηγές, οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέρουν ότι όλα αυτά αποτέλεσαν ένα πολύ μικρό τμήμα της συζήτησης.

Τα πάντα στο τραπέζι

Ήταν προφανές ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν θα μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστα. Η στάση του κόμματος -στην πρώτη ανακοίνωση- στην αντιπαράθεση του Ισραήλ με το Ιράν, αλλά και του ίδιου του προέδρου, που είχε κανονίσει συνάντηση με ένα από τα σκληρότερα φιλοϊσραηλινά λόμπι των ΗΠΑ, ήταν μακριά από τις διαχρονικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο και τα όσα είπε για το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», το οποίο δεν θέλει να «καπηλεύεται η Δεξιά», αλλά και για το «θαύμα του Αγίου Τσαλίκη», βρέθηκαν στο στόχαστρο ακόμα και των στελεχών που θεωρούνται του περιβάλλοντος του. Δεν δήλωσαν σοκαρισμένοι, όπως ο Γιώργος Τσίπρας, αλλά έθεσαν το ζήτημα στο τραπέζι.

Σήμερα η παρουσίαση του ευωψηφοδελτίου

Η Κουμουνδούρου, πάντως, ποντάρει πολλά και στη σημερινή κεντρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου θα παρουσιαστούν οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Το στίγμα θα δώσει με την ομιλία του ο Στέφανος Κσσελάκης και σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή στην οποία θα κινηθεί, θα έχει κατά κύριο λόγο θετικό πρόσημο, με προτάσεις και λύσεις για την ανατροπή της παρούσας κυβερνητικής πολιτικής.

Τόσο η προετοιμασία της εκδήλωσης, όσο και εν γένει η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσαν τμήμα της χθεσινής συζήτησης στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), θα αποτελούν επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη και θα παρουσιαστούν σήμερα.

Στην Κουμουνδούρου κρατούν τα ονόματά τους ως επτασφράγιστο μυστικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου ζήτησαν από τον πρόεδρο να μην τους αποκαλύψει τα ονόματα, προκειμένου αφενός να μην υπάρξουν τυχόν διαρροές και αφετέρου να διασφαλιστεί ο στοιχείο της έκπληξης.

Μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, το Σάββατο το πρωί, Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινήσει την πρώτη δική του «πορεία στον λαό» με μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τα νησιά Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο, Ρόδο, Τήλο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία, Φούρνους, Σάμο, Χίο, Ψαρά, Μυτιλήνη, Άι Στράτη, Λήμνο και Σκύρο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ