Άγιοι Ανάργυροι – Δολοφονία Κυριακής: Στο φως της δημοσιότητας η μήνυση του πατέρα

xr:d:DAF28_cflHw:47,j:5449779269686659697,t:24040315

Δεκαοκτώ ημέρες μετά την ασύλληπτη δολοφονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες για τις ευθύνες των αστυνομικών, ο πατέρας της Κυριακής κατέθεσε μήνυση κατά τους, το πρωί της Πέμπτης, στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στη μήνυση στρέφεται κατά των αστυνομικών που είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ από τις 22:00 αλλά και κατά του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που είπε στην άτυχη Κυριακή «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Ζητά την ποινική τους δίωξη για τα εξής αδικήματα:
-Παράβαση καθήκοντος
-Ανθρωποκτονία από αμέλεια
-Θανατηφόρα έκθεση
-Παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής
Στη μήνυση των 13 σελίδων, που παρουσιάζει το Newpost – είναι ξεκάθαρος ο πόνος, η οργή και η αγανάκτησή του για τα όσα συνέβησαν πριν και μετά το έγκλημα στο Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η μήνυση του πατέρα ξεκινά με τα εξής λόγια:
«Κύριε Εισαγγελεύ,

– Εγκαλώ και μηνύω ενώπιον Σας κάθε υπεύθυνο που τυχόν θα καταδειχθεί από την διεξαχθησομένη προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση υφ’ υμών, αστυνομικό υπάλληλο και όποιον άλλο εμπλέκεται στον αδόκητο θάνατο της θυγατέρας μου Κυριακής Γρίβα, o οποίος έλαβε χώρα την 01/04/2024 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.»

Ο πατέρας εξιστορεί βάση των στοιχείων που έχει ο ίδιος και οι δικηγόροι τα περιστατικά που οδήγησαν στην δολοφονία της κόρης του. Είναι καταπέλτης σε όσα αναφέρει τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί την «ξεφορτώθηκαν» ,την άφησαν απροστάτευτη.

Ο πατέρας της Κυριακής διερωτάται στη μήνυσή του:
«Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος o λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ ; Για ποιο λόγο πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και μάλιστα έχοντας σημειώσεις και φωτογραφίες του δράστη;»

Άγιοι Ανάργυροι: «Την ξεφορτώθηκαν και αδιαφόρησαν για την τύχη της»

Ο πατέρας αναφέρεται στις κινήσεις των τριών γυναικών αστυνομικών που είδαν την κόρη του τονίζοντας ότι την αντιμετώπισαν διεκπεραιωτικά:

«Ειδικότερα οι αστυνομικοί και δη η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός αυτής, όχι μόνο δεν συνέταξαν έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα, δεν σχημάτισαν δικογραφία για την παρούσα και ενεστώσα απειλή που δεχόταν το παιδί μου από τον πρώην της και εκ των υστέρων δολοφόνο της, αλλά δεν κινητοποίησαν αυτόφωρη διαδικασία και αναζήτηση του δράστη. Αντίθετα μέσα σε πέντε λεπτά «ξεφορτώθηκαν» την θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την άμεσο δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο. Δεν συνέταξαν μαρτυρική κατάθεση ώστε να εξασφαλίσουν προστασία στην θυγατέρα μου και φυσικά να κινητοποιείτο περιπολικό αφού τους εξήγησε ότι φοβάται και ότι δέχεται απειλή. Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν .”

«Ο φρουρός αδιαφόρησε»

Στη μήνυση αναφέρεται στις κινήσεις του φρουρού. «Υπήρχε ικανός χρόνος αντίδρασης που δεν χρησιμοποιήθηκε.» τονίζει :

« Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από το αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων μόλις 1 μέτρο από το φυλάκιο και o σκοπός όχι μόνο δεν εξήλθε εγκαίρως με την έναρξη της επίθεσης, αλλά με αργό βήμα εξήλθε του φυλακίου στην πέμπτη μαχαιριά. ενώ είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σημειωτέον ότι δεν παρακολουθούσε τον χώρο όπως θα έδει, δεν υπέπεσε στην αντίληψη του η επίθεση εγκαίρως ή υπέπεσε αλλά αδιαφόρησε και εξήλθε όταν η θυγατέρα μου είχε ήδη δεχτεί πέντε μαχαιριές. Να σημειωθεί ότι δεν εξήλθε με τις κραυγές της θυγατέρας μου, ούτε με την έγερση και γάβγισμα του αδέσποτου σκύλου που ήταν έξωθεν του φυλακίου, ούτε με τις φωνές του φίλου της κόρης μου ότι την σκοτώνει.»

«Κατέβηκαν με τα κινητά τους τηλέφωνα»

Ο πατέρας της Κυριακής αναφέρεται και στην κατάσταση που επικράτησε αμέσως μετά τη δολοφονία:

«Μετά το περιστατικό ακολούθησε όχι μόνο σύγχυση που απεικονίζεται στο οπτικοακουστικό υλικό, αλλά η αξιωματικός υπηρεσίας και η έτερη αστυνομικός που απεικονίζεται ενώ λαμβάνουν γνώση του φόνου και ότι υπάρχει οπλισμένος δράστης με μαχαίρι κατέρχονται όχι κρατώντας όπλα αλλά ψάχνοντας και βρίσκοντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Εν συνεχεία σε λιγότερο από 10 λεπτά μετά τον φόνο εμφανίζονται αρκετά περιπολικά, μηχανές και πληθώρα αστυνομικών δυνάμεων, ενώ όταν εκλιπαρούσε η θυγατέρα μου για βοήθεια και προστασία από την Ελληνική αστυνομία ουδείς έστερξε και τη ειρωνεύονταν ότι «Tο περιπολικό δεν είναι ταξί.»

Στη μήνυση τονίζεται ότι υπάρχει αστυνομικός που μιλάει στο τηλέφωνο στο μπαλκόνι ενώ από κάτω – στο δρόμο – δολοφονούνταν η κόρη του.

Ζητά να γίνει άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών, να διερευνηθεί αν υπάρχει συρραφή στο οπτικοακουστικό υλικό και επιπλέον να καταθέσουν δύο γυναίκες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο έγκλημα .Αυτές οι γυναίκες απεικονίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό αλλά κανένας αστυνομικός δεν τους πήρε κατάθεση.

Ο πατέρας καταλήγει στη μήνυσή του:

«Εκείνη την ημέρα άπαντες οι αστυνομικοί εξέθεσαν την θυγατέρα μου σε κίνδυνο ζωής ενώ είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση λόγω του επαγγέλματός τους και εκ των παραλείψεών τους αυτής επήλθε ο θάνατος της κόρης μου από την αμέλειά τους.»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ