Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Με τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή, τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά» – Τί είπε για τον καρκίνο, τις εξετάσεις, τις σχέσεις και τα παιδιά


Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω” για την ζωή του και την καριέρα του. Όπως τόνισε «ήταν ασήκωτη η κληρονομιά της Παξινού και του Μινωτή».

«Δύσκολη κληρονομιά. Ασήκωτη. Το αντιμετώπισαν οι απ’ έξω με μεγάλη δυσπιστία. “Ποιος ξέρει τι μέσον έχει αυτός που έχει την Παξινού”… Εγώ την Παξινού δεν την είχα γιατί όταν βγήκα στο θέατρο δεν υπήρχε και με τον παππού μου δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις. Εγώ ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον παππού του, Αλέξη Μινωτή, είπε: «Όταν έφυγε από την ζωή η Παξινού τα χαλάσαμε για τα… γνωστά. Τα κληρονομικά… Είχε δωρίσει όλα τα χρήματα της Παξινού και τα δικά του στην τράπεζα. Απίστευτα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα πέσανε λυτοί και δεμένοι να τα ξαναβρούμε. Και με πήρε στο Εθνικό Θέατρο. Κι έπαιξα 24 έργα σε 5 χρόνια. Μεγάλο σχολείο. Αλλά πιστεύω ότι δεν ήμουν καλός», είπε.

«Και δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν ξανατσακωνόμασταν για τα συνδικαλιστικά με τον Μινωτή. Στην αρχή ήμουν αριστερός, μετά συνήλθα. Αυτό μου έκανε καλό. Γιατί βγήκα στην ελεύθερη θεατρική αγορά κι αυτή η αγορά με οδήγησε στην κωμωδία», πρόσθεσε.

«Ο Μινωτής ήταν πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Είχε πολύ χιούμορ. Ήταν άνθρωπος του βιβλίου. Ήταν όμως, πολύ δύσκολος. Τσιγκούνης. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ αυταρχικός. Μόνο την Παξινού δεν μπορούσε να την κάνει καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Ήταν σκληρός και προσβλητικός ο Μινωτής»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μιλώντας για το #metoo θέλησε να αποκαλύψει κι ένα περιστατικό με τον Αλέξη Μινωτή.

«Σε μία παράσταση, στην οποία ήμουν παρών, το είδα δηλαδή με τα μάτια μου. Ήταν ένας πρωτόβγαλτος ηθοποιός, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στη σκηνή με τα τέρατα. Με την Χατζηαργύρη, με τον Μινωτή, με τον Βόκοβιτς, με τον Τσακίρογλου… Και ήταν ο Μινωτής ο οποίος είχε νεύρα. Και λέει ο ηθοποιός “με συγχωρείτε κύριε Μινωτή, τι είπατε;”. Ήταν τρακαρισμένο το παιδί. Και του λέει ο Μινωτής: Πώς λέγεσαι παιδί μου;”… Δεν μπορώ να πω το όνομά του. Του λέει αυτός: “…τάδε. “Αύριο το πρωί θα μου φέρεις μία ληξιαρχική πράξη γέννησης για να μου αποδείξεις ότι υπάρχεις και μετά θα μου απευθύνεις τον λόγο”. Αυτό πώς το χαρακτηρίζεις; Τώρα, λέγεται μπούλινγκ», κατέληξε ο σπουδαίος ηθοποιός.

 

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Έχω χάσει την οικογένειά μου από καρκίνο – Δεν με άλλαξε η ασθένεια, αλλά τρέμω κάθε 6 μήνες που κάνω εξετάσεις

«Όταν βλέπεις σε ένα χαρτί, ότι αυτό που βλέπουμε στην αξονική θέλει περαιτέρω διερεύνηση, σου κόβονται τα πόδια. Επειδή έχω ένα πολύ βεβαρημένο… μητρώο. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδελφός μου, η γιαγιά μου έχουν φύγει από την… επάρατο όπως λέγεται, είπα να τώρα ήρθε η σειρά μου. Αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Χειρουργήθηκα σύντομα, έμεινα τρεις μέρες στο νοσοκομείο… Το βρήκα πρώιμα» περιέγραψε.

«Δεν άλλαξε πολύ η κοσμοθεωρία μου. Η ζωή μου έκρουσε έναν κώδωνα πολύ ισχυρό, αλλά για πολύ λίγο. Και δεν μου έχει αφήσει κανένα κουσούρι. Βεβαίως κάθε έξι μήνες που κάνω εξετάσεις τρέμω τι θα ακούσω» τόνισε.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Δεν έκανα παιδί από επιλογή – Είμαι ευθυνόφοβος και εγωιστής

«Είμαι άνθρωπος των σχέσεων. Έχω κάνει μόνο μακροχρόνιες σχέσεις. Είμαι πολύ σταθερός», είπε αρχικά αναφερόμενος στις σχέσεις του.

Όσον αφορά στο γιατί δεν έχει κάνει παιδιά, απάντησε: «Είναι επιλογή μου. Πες είμαι εγωιστής; Είμαι ευθυνόφοβος; Και τα δύο ενδεχομένως. Δεν ένιωθα την ανάγκη. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα παιδιά να τα βλέπω, να τα αγκαλιάζω και να πηγαίνουν σπίτι τους».

 

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Σαν νέος ήμουν αριστερός, τώρα ΝΔ και ξερό ψωμί

«Ήμουν στον χώρο του ΚΚΕ Εσωτερικού. Θαύμαζα πολύ τον Λεωνίδα Κύρκο. Δεν είχα όμως ποτέ την φιλοδοξία να γίνω πολιτικός. Σαν νέος ήμουν αριστερός. Τώρα, Νέα Δημοκρατία και ξερό ψωμί. Και γιατί το λέω. Δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αλλά, είναι το καλύτερο που υπάρχει αυτή την στιγμή. Έχω την καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται αυτή την στιγμή η Ελλάδα. Με όλα τα λάθη. Δυστυχώς δεν περιστοιχίζεται από ό,τι καλύτερο υπάρχει», είπε μεταξύ άλλων ο αγαπημένος ηθοποιός.

 

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Με έκοψαν ξαφνικά από τον αέρα – Μου είπαν είναι η τελευταία σου εμφάνιση

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω” για το πώς βρέθηκε ξαφνικά να λέει το δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση αλλά και πώς ξαφνικά τον “έκοψαν” από τον αέρα.

«Είχα μόλις τελειώσει την σχολή. Έκανα μία ακρόαση στον Σπύρο Ευαγγελάτο σε μία παράσταση που θα έπαιζε και ο Χορν. Και πέρασα. Κι αρχίσαμε τις πρόβες. Λίγο πριν πέσει η Χούντα. Ήμουν ενθουσιασμένος. Πρώτη μου δουλειά και μαζί με τον Χορν… Ευλογία Θεού. Αυτή η ευλογία Θεού όμως, ήρθε σε αντιπαράθεση με την πτώση της Χούντας. Διότι έπεσε η Χούντα, ήρθε ο Καραμανλής και έκανε τον Χορν διευθυντή της ΕΡΤ. Και ήρθε ο Χορν και είπε πως “δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί με έκανε ο Καραμανλής διευθυντή της ΕΡΤ”. Οπότε καταλαβαίνεις πρώτη μου δουλειά, πρώτη φορά και χωρίς δουλειά. Μεγάλη απογοήτευση», είπε αρχικά.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «είχα πάει να δω μία παράσταση στην Επίδαυρο. Και φυσικά λόγω Παξινού τους ήξερα όλους τους ηθοποιούς… Πήγα στα παρασκήνια και τους έδινα συγχαρητήρια. Και μου λέει ο Στέλιος Βόκοβιτς, άσε τα συγχαρητήρια σε ψάχνει ο Χορν. Πάω στον “Λεωνίδα” και μου λέει αύριο το πρωί στις 10 να είστε στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Πάω στο Ραδιομέγαρο και μου λέει ο Χορν “θέλω να λες τις ειδήσεις”. Του λέω, “μα κύριε Χορν εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός”. “Ας κάνουμε ένα δοκιμαστικό να δούμε αν κάνεις και θα δούμε. Κι έτσι έγινε. Κι αυτό το δοκιμαστικό κράτησε 17 χρόνια. Από το 1974 μέχρι το 1991. Έγινα διάσημος σε ένα βράδυ», είπε καταλήγοντας ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

«Πήγα στα δικαστήρια και δικαιώθηκα»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να λέει τα διαγγέλματά του. Παράλληλα, όμως έκανε γνωστό πως τον «έκοψαν» ξαφνικά.

«Είναι αλήθεια ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήθελε να λέω τα διαγγέλματά του. Μάλιστα με καλούσε στο προεδρικό μέγαρο και μου έλεγε “αυτό θα το λες έτσι, αυτό θα το λες έτσι…».

Στη συνέχεια περιέγραψε το περιστατικό για το πώς έφυγε από τις ειδήσεις και την ΕΡΤ.

«Έκανα μία εκπομπή. Κάποιος θεωρούσε ότι είμαι πολύ καλός και μου είπε ότι θα σου δώσω μία εκπομπή η οποία θα ανήκει στις ειδήσεις, αλλά δεν θα είναι οι ειδήσεις, το δελτίο, αλλά θα είναι η “Ζωή στην Ελλάδα”. Την έκανα για δύο χρόνια ώσπου ήρθε ένας διευθυντής και είπε δεν την θέλω άλλο και την έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Πήγα ντύθηκα και μου είπαν «είναι και η τελευταία σου». Κόπηκε η εκπομπή. Τους πήγα στα δικαστήρια φυσικά, το κέρδισα, αλλά η πίκρα μένει».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ