Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός στη Σάμο – «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, πιθανές κατολισθήσεις»


Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Σάμο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές. Αυτή την ώρα σπεύδει κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας προκειμένου να ελέγξει τα κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές από τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό. Μόλις λάβουμε ενημέρωση θα έχουμε καλύτερη εικόνα», είπε στο Newsbomb.gr ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Παρασκευάς Παπαγεωργίου.

«Η σεισμική δόνηση έγινε αρκετά αισθητή στο νησί αλλά χωρίς κάποια ανησυχία. Περιμένουμε την αξιολόγηση του φαινομένου ενώ παράλληλα είμαστε σε επαφή με τον κύριο Λέκκα», πρόσθεσε.

Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Σάμο, καθώς μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία ωστόσο είναι πιθανό να υπάρχουν κατολισθήσεις.

«Δεν μας ανησυχεί η σεισμική δόνηση στο σημείο που έγινε. Απλά σε παλαιότερο σεισμό της Σάμου είχαμε κατολισθήσεις, πιθανόν να υπάρχουν και τώρα κατολισθήσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμα», ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης στο Newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται, ο,τι η σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε 16.6 χιλιόμετρα Δυτικά – βορειοδυτικά της Σάμου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε χμ ΔΒΔ της Σάμου. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ