«Επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε πυρηνικές εγκατάστασεις» διαμηνύει το Ισραήλ στο Ιράν


Η επίθεση «θα μπορούσε να είναι χειρότερη» δηλώνουν αξιωματούχοι του Ισραήλ για το χτύπημα εναντίον του Ιράν

Το μήνυμα ότι ήταν επιλογή του Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής στέλνουν στο Ιράν Ισραηλινοί αξιωματούχοι με δηλώσεις στην Jerusalem Post λίγες ώρες μετά το χτύπημα σε ιρανικό έδαφος, διαμηνύοντας ότι «θα μπορούσε να είναι χειρότερα».

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στόχος της επίθεσης ήταν εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν, «σχεδόν δίπλα» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, ενώ το δημοσίευμα συμπληρώνει πως η επίθεση ήταν σχεδιασμένη «όχι μόνο για να πλήξει το Ιράν αλλά και για να επισημάνει πόσο ευάλωτες είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε επίθεση».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην επίθεση του Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη για να μην μπορούν να ανιχνευθούν από τα ιρανικά ραντάρ, κάτι που «θα μπορούσε να γίνει ξανά οποιαδήποτε στιγμή».

Με τον τρόπο που επιτέθηκε, το Ισραήλ, εάν επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, στέλνει το μήνυμα στο Ιράν ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση και γενικευμένη περιφερειακή σύρραξη.

Κατά πόσο το χτύπημα αυτό τελικά θα σταματήσει το Ιράν από το να προχωρήσει με το πυρηνικό πρόγραμμά του και αν θα το αποτρέψει από το να επαναλάβει ένα χτύπημα ίδιο με εκείνο του περασμένου Σαββατοκύριακου, χωρίς κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε ευρύτερο πόλεμο, είναι κάτι που θα φανεί μέσα στο επομενο διάστημα, καταλήγει το δημοσίευμα της Jerusalem Post.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ