Boeing: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις μηχανικού της εταιρείας – «To αεροσκάφος μπορεί να αποσυναρμολογηθεί στον αέρα»

A United Airlines Boeing 737 MAX 9 jetliner is grounded, Luis Munoz Marin International Airport in San Juan, Puerto Rico January 7, 2024. REUTERS/Miguel J. Rodriguez Carrillo

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι σοκαριστικές αποκαλύψεις μηχανικού της Boeing, για την ασφάλεια των αεροσκαφών στον απόηχο των πρόσφατων ατυχημάτων σε αεροσκάφη της.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο «NBC», μηχανικός της εταιρίας υποστηρίζει πως το «Βoeing 787», πρέπει να σταματήσει να παράγεται, καθώς υπάρχει κίνδυνος, το αεροσκάφος… να αποσυναρμολογηθεί στον αέρα. Παράλληλα, δεν διστάζει να απαντήσει με ένα κατηγορηματικό όχι στο εάν θα έβαζε την οικογένειά του σε αεροσκάφος 787, ενώ παραδέχτηκε πως πρέπει να σταματήσει η παραγωγή του εν λόγω μοντέλου.

Μάλιστα, στην κατάθεση του στην αρμόδια υποεπιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, ο μηχανικός του κολοσσού των αερομεταφορών μίλησε ευθέως για κενά ασφαλείας.

«Ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι του είπα να κλείσει το στόμα του όταν έκανε σαφείς τις ανησυχίες του για τα κατασκευαστικά προβλήματα, ενώ παράλληλα μετατέθηκε και από το πόστο του».

Η Boeing πάντως, έχει αμφισβητήσει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν εντόπισε δυσλειτουργίες στα σχεδόν 700 εν λειτουργία αεροσκάφη της, ενώ επίσης με δήλωσή της υπερασπίστηκε την ακεραιότητα του παγκόσμιου στόλου της, που έχει μεταφέρει με ασφάλεια δισεκατομμύρια επιβάτες.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ