Γιώργος Νανούρης: «Γιατί κρίνεις; Είσαι καλύτερος εσύ;…»


Ο Γιώργος Νανούρης σε συνέντευξή του ξεσπά για την ανθρωποφαγία που κυριαρχεί στα social media και εξηγεί γιατί τον έχουν κουράσει.

Ακόμη, μιλά για το αν έχει εισπράξει αρνητικές γνώμες για την ενασχόλησή του με τη σκηνοθεσία και ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που απαιτέι από τους άλλους με ειρηνική πάντα χροιά.

Ακουσες την ατάκα «Τι θέλει τιάρα κι ο Νανοϋρης να μπλέξει με τη σκηνοθεσία»;

«Μπροστά μου δεν το είπε κανείς. Αν έχει ειπωθεί πίσω από την πλάτη μου, δεν το ξέρω. Αλλά η αλήθεια είναι πως οι δουλειές μου είχαν πάντα την αποδοχή των συναδέλφων μου, οπότε όταν βλέπει ο άλλος πως «μάλλον το έχεις», νομίζω πως δεν θα αντιδράσει έτσι. Θα το κάνει αν σίγουρα δεν το έχεις. Θα «ανοίξω» λίγο το θέμα και θα σου πω ότι πιστεύω πως ό,τι δίνεις, αυτό και θα εισπράξεις από τη ζωή. Εγώ προσπαθώ να φέρομαι στους άλλους όπως θα ήθελα να μου φέρονται. Δηλαδή, πριν απαιτήσω από σένα να είσαι ευγενική μαζί μου, θα είμαι πρώτα εγώ ευγενικός μαζί σου. Πριν απαιτήσω να μην αργήσεις στην πρόβα, θα έχω πάει πρώτος εγώ, και μάλιστα ένα τέταρτο νωρίτερα. Προσπαθώ να λύνω τα πάντα ειρηνικά. Και νομίζω ότι, με έναν τρόπο, εισπράττω και το αντίστοιχο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η εύκολη κρίση».

Κάτι που τώρα τελευταία συναντά κανείς κατά κόρον στα social media.

«Ναι, γιατί όλοι έχουν το βήμα να γρά¬ψουν τη γνώμη τους. Δεν υπάρχει πια μια αντιστοιχία στο καλό και στο κακό. Μόνο κατακρίνουν, δεν βλέπεις έναν άνθρωπο να πει με ευκολία «Τι καταπληκτική δουλειά έκανε αυτός, μπράβο του». Έχουμε γίνει ζούγκλα. Είμαστε ένας ταλαιπωρημένος λαός, περνάμε δύσκολα ο καθένας από το δικό του μετερίζι και προφανώς αυτό έχει βγάλει προς τα έξω τα πιο άγρια ένστικτα μας. Αλλά τι θα γίνει; Στα δύσκολα θα σκοτώσεις το διπλανό σου για να επιβιώσεις ή θα τον βοηθήσεις να σηκωθεί και να επιβιώσετε μαζί; Δυστυχώς, δεν έχω δει όσο θα ήθελα την αλληλεγγύη. Είμαστε έτοιμοι να φάμε ο ένας τον άλλο. Περιμένουν στη γωνία να κάνεις το λάθος για να σε κατασπαράξουν. Αυτό με έχει κάνει να απομακρυνθώ από τα social media, ανεβάζω πια μόνο τις δουλειές μου. Παλιά έγραφα καμιά γνώμη. Τώρα έχω κουραστεί από την ευκολία με την οποία ο καθένας κρίνει το διπλανό του, Γιατί κρίνεις; Είσαι καλύτερος εσύ; Κι αν είσαι καλύτερος και ανώτερος, έχεις αυτόματα τη δυνατότητα να κρίνεις τον άλλο; Από πού κι ως που; Και, στην τελική, δεν σε ρώτησε κανείς. Γράφουμε όλοι μια γνώμη που κανείς δεν μας ζήτησε. «Εχω άδικο;», λέει στο περιοδικό People.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ