Αλεξανδρούπολη: Οριστική απόλυση γιατρού για φακελάκι


Την οριστική απόλυση του πανεπιστημιακού γιατρού, ειδικότητας ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ.

Η εν λόγω απόφαση έγινε γνωστή από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία τον Μάιο του 2016, είχε κοινοποιήσει και την «επ’ αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή».

Η ασθενής που κατήγγειλε το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας. Ουδείς φόβος υπάρχει για όποιον κάνει καταγγελία. Υπάρχουν πολλοί άξιοι επιστήμονες που είναι εξαιρετικά τίμιοι.

Τόσο η διοίκηση του ΠΓΝΕ, όσο και το υπουργείο Υγείας, εγγυώνται την ασφαλή αντιμετώπιση -από άλλους γιατρούς του ίδιου ή άλλου νοσοκομείου- των ασθενών που καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού γιατρών του νοσοκομείου. Σε όλα τα περιστατικά χρηματισμού η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Μη νομίζει κανείς ότι θα ξεφύγει, θα οδηγείται σε απόλυση», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ