Καιρός: «Βόμβα» Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες – «Έχω μια μικρή ανησυχία»

Καιρός: «Βόμβα» Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - «Έχω μια μικρή ανησυχία»
Καιρός: «Βόμβα» Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες - «Έχω μια μικρή ανησυχία»

Ο γνωστός μετεωρολόγος παρουσίασε χάρτες με τους δείκτες βροχοπτώσεων των επόμενων ωρών.

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, έκανε λόγο πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία του προκαλούν «μια μικρή ανησυχία».

«Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες φαίνεται ότι θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κύριος Καλλιάνος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Έχω μια μικρή ανησυχία βλέποντας τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων.
Σύμφωνα με τα νεότερα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων, σχεδόν όλα (όπως φαίνεται στους χάρτες που σας παραθέτω), εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Περιοχές όπως η ανατολική και νότια Θεσσαλία, η Βόρεια Εύβοια και οι Σποράδες φαίνεται ότι θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι αύριο το πρωί. Συγκεκριμένα, η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας (Πήλιο και η ευρύτερη περιοχή) πιθανότατα να δεχθεί ακόμα και πάνω από 100-120 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες. Ας συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι μέσα στη νύχτα θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι εκεί.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο, περίπου 450-500 χιλιοστά βροχής σημειώνονται στην ανατολική Θεσσαλία. Οπότε βγάζετε τα συμπεράσματα σας αν σήμερα σημειωθούν σε λίγες ώρες πάνω από 100-120 χιλιοστά.

Είναι από τις φορές που εύχομαι να αποτύχουν παταγωδώς όλα τα μοντέλα γιατί αναφερόμαστε σε ήδη πληγείσες περιοχές.

Επίσης δεν σημαίνει ότι μόνο στη Θεσσαλία θα βρέξει πολύ. Τοπικά έντονα φαινόμενα που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πλημμύρες μπορεί να υπάρξουν και στα Επτάνησα, στη δυτική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θράκη και αργότερα στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική θα βρέξει τις επόμενες ώρες και πιθανότατα θα έχουμε και πέρασμα καταιγίδων από το νομό το βράδυ. δεν φαίνεται όμως ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές του νομού».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ