Όταν ο δήμος Άργους έκανε μήνυση στη Lamborghini


Όταν ο δήμος Άργους έκανε μήνυση στη Lamborghini: Θα σας πάμε στο σχετικά κοντινό 2011, όταν η Lamborghini εμπνεύστηκε από την Ελλάδα

Με αφορμή τα φημισμένα πορτοκάλια του Άργους, η δημοφιλής πολυτελής εταιρία αυτοκινήτων, δημιούργησε το χρώμα Arancio Argos ή αλλιώς το πορτοκαλί χρώμα για το μοντέλο της Aventador.

Το γεγονός πως η Ιταλική φίρμα, αποφάσισε να ονομάσει το έντονο πορτοκαλί χρώμα της με αυτή την ονομασία, δεν καλάρεσε στους τοπικούς άρχοντες  της πόλης του Άργους.

Lamborghini Urus με 15.000 ευρώ; Οι Κινέζοι το έκαναν…

Έκαναν μήνυση στη Lamborghini

Μέσω των νομικών της, η πόλη του Άργους μήνυσε τη Lamborghini για παράνομη χρήση της ονομασίας της πόλης με αποτέλεσμα η Ιταλική εταιρία να αποσύρει από παντού τις αναφορές της στο νεοφερμένο χρώμα με την ονομασία Arancio Argos.

Την ιστορία για τη νομική διαμάχη μεταξύ μιας ελληνικής πόλης με τη Lamborghini, λίγοι την γνωρίζουν στην Ελλάδα, ενώ είχε περάσει στα ψιλά γράμματα του τύπου την εποχή εκείνη.

Το γεγονός πως η χώρα είχε μπει σε φάση μνημονίων και έναν μηχανισμό επιτήρησης από το ΔΝΤ, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων την εποχή εκείνη.

Όταν ο δήμος Άργους έκανε μήνυση στη Lamborghini
Όταν ο δήμος Άργους έκανε μήνυση στη Lamborghini

Τελικά το πορτοκαλί της πως το ονόμασε;

Η Lamborghini αποφάσισε να αλλάξει το Arancio Argos σε Arancio Bruciato, αποφεύγοντας τα περαιτέρω μπλεξίματα με την πόλη της Πελοποννήσου.

Στην παλέτα της, έχει τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις σε πορτοκαλί χρώμα. Είναι το Arancio Borealis, το Arancio Xanto, το Arancia Atlas και το Giallo Orion.

Η Lamborghini καθιερώνει την τετραήμερη εργασία αλλά και μπόνους για τους εργαζόμενους στην παραγωγή

Πάντως, αν ανατρέξουμε στην ιστορία, η Ιταλική φίρμα δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί ελληνική πόλη στην παλέτα με τα χρώματά της. Για την ακρίβεια, υπάρχει στο χρωματολόγιο της και το Giallo Evros, ένα έντονο κίτρινο χρώμα που το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο μοντέλο Aventador.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ