Θωρακίζονται τα νησιά ενόψει καλοκαιριού – 377 αστυνομικοί θα καλύψουν τις ανάγκες τμημάτων


ΕΛΑΣ: Ειδικές ομάδες θα ασχολούνται και με τις περιπτώσεις διαρρηκτών οικιών σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη. 

Aστυνομικά Τμήματα και αεροδρόμια σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας θα «οχυρώσουν» μέσα στις επόμενες ώρες 377 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών.

Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά σιγά-σιγά για κάποια κοσμοπολίτικα νησιά και οι ελλείψεις σε προσωπικό των κατά τόπους υπηρεσιών για άλλη μια φορά αναγκάζουν το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να αποσπάσει εκατοντάδες αστυνομικούς για τη φύλαξη των τουριστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή» Μύκονος, Ρόδος, Κρήτη, Ζάκυνθος αλλά και Σαλαμίνα είναι οι περιοχές όπου θα αποσπαστούν αστ νομικοί, οι οποίοι θα καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες των Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και των αεροδρομίων των περιοχών, αφού οι πτήσεις αυξάνονται κατακόρυφα και αγγίζουν τους ρυθμούς προσέγγισης κάποιες στιγμές του διεθνούς αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Συνεπώς, οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ικανοποιητικές απολαβές για του αστυνομικούς

Το εισόδημα των αστυνομικών που φεύγουν από το σπίτι τους για να καλύψουν τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, αυξάνεται κατακόρυφα. Μπορεί οι αστυνομικοί να μη λαμβάνουν ανθυγιεινό επίδομα και επίδομα επικινδυνότητας, ωστόσο τα χρήματα που αποκομίζουν από τα εκτός έδρας είναι ικανοποιητικά. Ο μισθός σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και τα 4.000 ευρώ, ενώ το κατώτερο μηνιάτικο είναι 3.500 ευρώ. Σε νησιά, όπως η Μύκονος, η Ρόδος καὶ η Ζάκυνθος, η δουλειά δεν σταματά στο τέλος Οκτωβρίου. Συνολικά 112 αστυνομικοί πρόκειται να επανδρώσουν τα Αστυνομικά Τμήματα των αεροδρομίων σε Ακτιο, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Χανιά, Κέρκυρα, Κω και Ρόδο. Πρόκειται για κατεξοχήν τουριστικές περιοχές, όπου το καλοκαίρι οι πτήσεις είναι δεκάδες καθημερινά. Οι αστυνομικοί αυτοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν, καλύπτοντας τις ανάγκες για την ασφάλεια των επιβατών.

Τα περισσότερα κενά

Όπως αναφέρει η «Απογευματινή» ως προς τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και τις υπηρεσίες Τροχαίας, οι λείψεις είναι σημαντικές, κυρίως σε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου και του Ιονίου. Γι’ αυτό τον λόγο, έπειτα από διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ ΕΛ.ΑΣ. διατίθενται 162 αστυνομικοί, εκ των οποίων 28 στη Σαντορίνη, 25 στη Ζάκυνθο, 14 στη Μύκονο και 14 στη Σαλαμίνα.

Στο νησί της Μυκόνου, πάντως, όπως διευκρίνισαν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι δυνάμεις θα αυξηθούν από επιπλέον προσωπικό, αφού θα αποσπαστούν και άλλες ειδικές ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση των κλοπών, των διαρρήξεων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, για 45 αστυνομικούς παρατείνεται η παραμονή τους σε νησιά και τουριστικές περιοχές, όπου είχαν αποσπαστεί πέρυσι, ενώ τις επόμενες ώρες σε νέα πόστα κοσμοπολίτικων περιοχών και νησιών της Ελλάδας μετακινούνται 58 αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Τμημάτων που χειρίζονται υποθέσεις εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να βρεθούν στις αρχές του καλοκαιριού στα κοσμοπολίτικα νησιά της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης. Είναι οι αστυνομικοί που θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τις περιπτώσεις των διαρρηκτών πολυτελών οικιών και των «ελαφροχέρηδων» κλεφτών που ειδικεύονται στις κλοπές πανάκριβων ρολογιών.

Ειδικά στη Μύκονο, οι διαρρήξεις σε ενοικιαζόμενα υπερπολυτελή σπίτια είναι αρκετές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ