Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου


Σε μια πολύ όμορφη ανοιχτή τελετή στη Νέα Παραλία, η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στην «καρδιά» της πόλης τρεις μήνες πριν από την έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Θερινών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Πλήθος Θεσσαλονικέων παρακολούθησε τη λαμπαδηδρομία από το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης έως τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, σε μια… στάση της ιστορικής φλόγας στη διαδρομή της για την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η λαμπαδηδρόμος και Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, δίπλα από τις εμβληματικές Ομπρέλες της Θεσσαλονίκης και με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια έγινε η ανάκρουση του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και της Ελλάδας από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα υψώνονταν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης οι αντίστοιχες σημαίες.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντάλλαξε δώρα με την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λόρενς Οέρ, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με παραδοσιακούς ελληνικούς χώρους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει απόψε στη Θεσσαλονίκη και αύριο νωρίς το πρωί θα αναχωρήσει με τερματισμό στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ