Μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο πολλαπλών αποστολών ετοιμάζει η Ρωσία


Μια άκρως εντυπωσιακή απεικόνιση του νέου ρωσικού μονοκινητήριου μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου το οποίο θα εξαπολύεται από αεροσκάφος σε μεγάλο ύψος δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Το διαστημόπλοιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλές φορές αναπτύσσεται από το International Scientific Optical Network (ISON) για την ρωσική κρατική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Το διαστημόπλοιο θα έχει το δικό του προωστικό σκεύος το οποίο βασίζεται στον δοκιμασμένο κινητήρα Breeze M — 14D30 ο οποίος αναπτύχθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε 97 εκτοξεύσεις με αξιοπιστία 90%.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ISON Yury Bakhvalov το πρωτότυπο θα δοκιμαστεί το 2023 και η τεχνική εξαπόλυσης που θα χρησιμοποιηθεί είναι η μεταφορά του από το αεροσκάφος M-55.

Σύμφωνα με τους Ρώσους το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο θα μπορεί να φτάσει σε ύψος στα 160 χλμ με ταχύτητα 7 Mach και θα μπορεί να πραγματοποιήσει 50 πτήσεις διαχρονικά. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο θα επιστρέφει στην Γη με την ανάπτυξη αλεξιπτώτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ