Κίνα: 11 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – 60.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους


Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 11 αγνοούμενοι και περίπου 60.000 που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών.

Τεράστιες εκτάσεις στην επαρχία αυτή της νότιας Κίνας βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ διασώστες μεταφέρουν κατοίκους με σωσίβιες λέμβους σε ασφαλή καταφύγια καθώς υπερχείλισαν αρκετοί μεγάλοι ποταμοί.

Οι κινεζικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι η στάθμη ενός ποταμού μπορεί να φθάσει σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν εδώ και έναν αιώνα το πρωί της Δευτέρας, αν και οι ανησυχίες τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Μπλακ-άουτ σε πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην κινεζική επαρχία Γκουανγκντόνγκ

Η Γκουανγκζού, πρωτεύουσα της κινεζικής αυτής επαρχίας καθώς και μικρότερες πόλεις όπως η Χεγιουάν και η Σαογκουάν ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν χειρότερα από την κακοκαιρία.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου περίπου 1,16 εκατ. νοικοκυριά έμεινα χωρίς ρεύμα, αλλά μέχρι χθες το βράδυ είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% εξ’ αυτών.

Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο της Γκουανγκζού, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε τουλάχιστον τρεις πόλεις. Δεκάδες σπίτια σε ολόκληρη την επαρχία κατέρρευσαν ή υπέστησαν καταστροφές με τις Κινεζικές Αρχές να υπολογίζουν σε περίπου 19,8 εκατ. δολάρια τις άμεσες οικονομικές ζημιές.

Κακοκαιρία τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη σε περιοχές της Κίνας

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας έχει προειδοποιήσει ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι αύριο Τρίτη στην Γκουανγκντόνγκ και παράκτιες περιοχές της γειτονικής επαρχίας Φουτζιάν, ενώ αναμένονται «μέτριες με σφοδρές» βροχές σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Πεκίνο, η Χεμπέι και η Φουτζιάν.

Τον περασμένο Ιούλιο το Πεκίνο και γειτονικές επαρχίες πλημμύρισαν μετά την άφιξη τυφώνων από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην Κίνα. Εκείνη την εβδομάδα η κινεζική πρωτεύουσα βίωσε τη σφοδρότερη βροχόπτωση των τελευταίων 140 χρόνων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ