Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Μπάιντεν για τη βοήθεια των ΗΠΑ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Μπάιντεν για τη βοήθεια των ΗΠΑ
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Μπάιντεν για τη βοήθεια των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στέλνει στην Ουκρανία βοήθεια 61 δισ. δολαρίων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Δευτέρα τον Αμερικανό ομόλογό του για το νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα του, το οποίο ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται να φθάσει «γρήγορα» στους στρατιώτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, η συνεισφορά ύψους σχεδόν 61 δισ. δολαρίων, την οποία το Κογκρέσο αναμένεται να αποδεσμεύσει σύντομα, θα καλύψει «τις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας, στο πεδίο της μάχης» και στο θέμα της αντιαεροπορικής άμυνας.

Η βοήθεια αυτή, η οποία παρέμενε μπλοκαρισμένη λόγω εσωτερικών πολιτικών διαφωνιών στην Ουάσινγκτον, έγινε δεκτή με ανακούφιση στην Ουκρανία, όπου η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Απέναντι σε έναν πολυπληθέστερο και καλύτερα εξοπλισμένο ρωσικό στρατό, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να χάσουν έδαφος. Οι ρωσικές δυνάμεις διεκδικούν αυτές τις ημέςε τον έλεγχο ακόμη μιας κοινότητας στην ανατολική Ουκρανία.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι είναι «ευγνώμων στον Τζο Μπάιντεν για την ακλόνητη υποστήριξή του στην Ουκρανία». Δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια «γρήγορη και ισχυρή βοήθεια», η οποία «θα ενισχύσει την αντιαεροπορική μας άμυνα, καθώς και τις βολές μεγάλης εμβέλειας και το πυροβολικό».

Ο Μπάιντεν, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι αυτή η νέα βοήθεια θα παρασχεθεί «γρήγορα», μόλις η αμερικανική Γερουσία την ψηφίσει με τη σειρά της, μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Σάββατο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ