Φωτιά στην Πάρο: Δύο συλλήψεις για την πρόκληση της πυρκαγιάς – Προσπάθησαν να κάψουν ξερά κλαδιά


Καλύτερη είναι οι εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρο

Σε δύο συλλήψεις αλλοδαπών εργατών προχώρησαν οι αρχές στην Πάρο, καθώς θεωρούνται υπεύθυνοι για την πρόκλησή της φωτιάς στην περιοχή του Έλητα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την parostoday.gr, ξεκίνησε όταν οι δύο εργάτες έκαναν καθαριότητα και προσπάθησαν να κάψουν ξερά κλαδιά. Ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων αλλά και από καλάμια που βρίσκονταν στο σημείο, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Στο μεταξύ, οριοθετήθηκε, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε χορτολιβαδική έκταση στην Πάρο επί της επαρχιακής οδού Παροικιάς – Νάουσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 στην περιοχή Έλητας Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε κατά τη διάρκεια της ημέρας ένα ελικόπτερο. Ακόμη, στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πυργάκι Παροικιάς, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Παραλία Παροικιάς λόγω της πυρκαγιάς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ