«Έρχεται» de minimis για πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα λόγω Daniel


Εντός Μαΐου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Μέτρου για τις παρακάρλιες περιοχές, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το μέτρο με τίτλο «Βελτίωση και προστασία κατάστασης υδροφόρου ορίζοντα παρακάρλιων περιοχών με παύση καλλιεργητικής δραστηριότητας», θα είναι διάρκειας δυο ετών και οι πόροι του θα προέρχονται από το αποθεματικό κρίσης ύψους 43 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι αυτοί που θα δηλώσουν στο ΟΣΔΕ τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ και το 2023.

Νέες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ

Παράλληλα, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει σε παραγωγούς της Θεσσαλίας τα 12 εκατ. ευρώ για το έτος 2023-εκτός των θεομηνιών-οπότε αθροιστικά θα έχουν καταβληθεί περί τα 25 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν περί το 80% των συνολικών ζημιών του 2023.

De minimis σε πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Όπως τονίζεται αναμένεται απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με σκοπό την έκδοση ΚΥΑ για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους πλοιοκτήτες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με σκοπό τη στήριξή τους από την κακοκαιρία Daniel κατά το έτος 2023, συνολικού ύψους κατά ανώτατο όριο 1.662.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 976.558 ευρώ σε 403 δικαιούχους.

Τέλος, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, εντός Απριλίου προβλέπεται να πληρωθούν μεταξύ άλλων 245 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ πριν το Πάσχα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 425 εκατ. ευρώ για τα Οικολογικά Σχήματα, όπως και τα υπόλοιπα 88 εκατ. ευρώ για τη βασική ενίσχυση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ