Φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση


Πυρκαγιά προκλήθηκε στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης. Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς. Τουλάχιστον 4 οχήματα της πυροσβεστικής στο σημείο.

Σύμφωνα με το flashnews, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο. Ήδη έχουν εκκενωθεί σπίτια αλλά και ένας παιδικός σταθμός της περιοχής, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

Εκτός του οικισμού, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Επιπρόσθετα, ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις πυρόσβεσης: Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 35 οχήματα με 80 πυροσβέστες. Νωρίτερα εστάλη SMS στο 112 το οποίο ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ