Βitcoin: Νέα κέρδη μετά το halving – Στα 66.000 δολάρια το δημοφιλές κρυπτονόμισμα


Σε ανοδική τροχιά παραμένει το bitcoin, διατηρώντας τα κέρδη που αποκόμισε κατά τη διάρκεια του halving.

Η τιμή του Bitcoin σταθεροποιήθηκε στο ξεκίνημα της εβδομάδας μετά από μια μακρά περίοδο αστάθειας εν όψει του halving. Το τέταρτο halving πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα το Σαββατοκύριακο, με την ανταμοιβή των miners να κόβεται στο «μισό» (3,125 BTC από 6.25 BTC). Την ώρα που ολοκληρώθηκε το halving, το bitcoin κυμαινόταν γύρω στα 65.000 δολάρια, παρουσιάζοντας μικρή μεταβλητότητα μετά τις διαδοχικές αναταράξεις, με τελευταίο χρονικά αυτό που προκάλεσε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Το Bitcoin γνώρισε μια μέτρια άνοδο μετά το halving, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να παραμένει σταθερό στα 66.000 δολάρια, ένα κέρδος σχεδόν 2% το πρωί της Δευτέρας. Η τιμή του Bitcoin παρουσίασε εβδομάδες αστάθειας πριν από το halving που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και θα συνεχιστεί μέχρι να εξορυχθούν και τα 21 εκατομμύρια Bitcoin. Το γεγονός είναι σημαντικό γιατί δημιουργεί ένα νομισματικό σύστημα που ελέγχει τον πληθωρισμό. Η διαδικασία θα συνεχιστεί περίπου μέχρι το 2140.

Μετά το τελευταίο halving, θα συμβούν άλλα 29 γεγονότα πριν χορηγηθεί η τελική ανταμοιβή μόνο ενός satoshi (η μικρότερη μονάδα του Bitcoin). Το Bitcoin βρίσκεται επί του παρόντος σε σταθερό επίπεδο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain IntotheBlock. «Το Bitcoin βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή μιας βασικής ζώνης ζήτησης, με 1,66 εκατομμύρια διευθύνσεις να το έχουν αγοράσει σε μέση τιμή 64.800 $», αναρτήθηκε στο X.

«Αυτό το σημείο τιμής θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ισχυρό επίπεδο υποστήριξης εάν η αγορά αντιμετωπίσει περαιτέρω πτωτική πίεση». Επιπλέον, μετά το halving, οι χρεώσεις συναλλαγών Bitcoin εκτοξεύτηκαν στα ύψη όλων των εποχών των 127 $ για μικρό χρονικό διάστημα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα Διαγράμματα Bitinfo.

Άλλα κρυπτονομίσματα όπως τα Ether και Solana σημείωσαν ελαφρά άνοδο, καθένα από τα οποία διαπραγματεύθηκε σχεδόν 1% από το πρωί της Δευτέρας στα 3.100 και 152 δολάρια, αντίστοιχα. Την τελευταία ημέρα, η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 1,13% στα 2,41 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ