Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 60 συλληφθέντες


Το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων πέρασαν οι 60 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 09:00 ξεκίνησε η μεταφορά στον εισαγγελέα των περισσότερων από 60 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Οι άνδρες, που κρατούνταν μέχρι το πρωί της Τρίτης 23/4 στη ΓΑΔΑ, μπήκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αστυνομική κλούβα και λεωφορείο και οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη μεταφορά τους αρκετοί από τους συλληφθέντες προχώρησαν σε άσεμνες χειρονομίες και έβριζαν τους δημοσιογράφους.

Οι συλληφθέντες έφτασαν στην Εισαγγελία με τέσσερα λεωφορεία και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση των συλληφθέντων έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ «μίλησαν» και τα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και «βαριά» ονόματα. Ένας εξ αυτών, ο «Ιωσήφ», φέρεται να είχε επάνω του μεγάλο ποσό σε μετρητά και να σχεδίαζε διαφυγή στο εξωτερικό. Στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφεται αναλυτικά ο ρόλος του, όπως και κάθε κατηγορούμενου στην εγκληματική οργάνωση.



Αναμένεται ο εισαγγελέας πρωτοδικών αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους και για ποια αδικήματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ