ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός LIVE: Κρίνεται ο τίτλος στη Superleague


Τεράστιο ματς στην Τούμπα που μπορεί να κρίνει τον τίτλο στη φετινή Superleague.
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει το νέο πρωταθλητή.
Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στο +6 από τους Πειραιώτες κι αν δεν ηττηθούν, τότε θα έχουν κάνει καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου μετά το 1985.
Το Newsit.gr βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σας ενημερώνει για όσα γίνονται στην Τούμπα.

Η… ώρα της αλήθειας έφτασε! Η κρισιμότερη αναμέτρηση της χρονιάς, αναφορικά με την ομάδα που θα κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα της Superleague, διεξάγεται απόψε στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται σε έναν… τελικό!

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μπορεί να κρίνει τα πάντα ή και να αυξήσει την αγωνία , όσον αφορά την ομάδα που θα σηκώσει τη φετινή κούπα του πρωταθλητή. Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αρχίσουν …δικαιωματικά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς θα έχουν αποσπασθεί εννέα βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους». Μία διαφορά που μοιάζει αδύνατο να καλυφθεί στις εναπομείνασες δέκα αγωνιστικές.

Ακόμη και αν δεν καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί «μία ανάσα» από την «κούπα» του πρωταθλητή, καθώς η διαφορά των δύο αντιπάλων θα παραμείνει στους έξι βαθμούς και για να αλλάξει …χέρια το πρωτάθλημα, θα πρέπει να «αυτοκτονήσουν» οι Θεσσαλονικείς.

Μία ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού, θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς ο ΠΑΟΚ θα έχει μεν διαφορά τριών βαθμών, αλλά θα …νοιώθει σε απόσταση βολής τους Πειραιώτες, που θα έχουν και το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Η ΚΕΔ επέλεξε τον 35χρονο Ισπανό Χεσούς Χιλ Μανθάνο για την μεγάλη αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής που επί της ουσίας θα κρίνει και τον φετινό τίτλο.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Στην Θεσσαλονίκη δεν χρειάστηκαν παρά 2,5 ώρες για να εξαφανιστούν τα διαθέσιμα εισιτήρια του αποψινού αγώνα, από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Μόλις μια ημέρα μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα με μοναδικό στόχο τη νίκη και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αρχηγό αποστολής (θα φιλοξενηθεί σε κάποια από τις σουίτες της «ασπρόμαυρης» έδρας).

Το ντέρμπι κορυφής βρίσκει τις δύο ομάδες σε εξαιρετική φόρμα. Στα τελευταία 12 παιχνίδια έχουν από δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες ο καθένας!

Ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν έχει χάσει αγώνα ακόμα και αν καταφέρει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, που ξεκινάει χωρίς ήττα 20 αγωνιστικές. Το 1972-73 είχε 19 ματς αήττητος, μέχρι που έχασε από τον Ολυμπιακό στην 20η αγωνιστική. Επίσης ο δικέφαλος του Βορρά, με την ισοπαλία που πήρε από την ΑΕΚ, συμπλήρωσε 24 παιχνίδια αήττητος, κάνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του, ρεκόρ που θέλει να επεκτείνει.

Στην Τούμπα έχει 13 νίκες στη σειρά, μετά τους δύο μηδενισμούς του με Ολυμπιακό και ΑΕΚ πέρσι. Αν δεν λάβουμε υπόψη τους δύο αγώνες αυτούς, η  τελευταία ομάδα που τον νίκησε στην Τούμπα σε παιχνίδι που… ολοκληρώθηκε είναι ο Παναθηναϊκός το Μάιο του 2017 στα πλέι οφ, ενώ σε κανονική διάρκεια ο Ατρόμητος τον Νοέμβριο του 2016.

Μια πιθανή ισοπαλία στο ντέρμπι θα σταματήσει το πολύ μεγάλο σερί των 50 αγώνων πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ χωρίς ισοπαλία εντός έδρας, και 41 για όλες τις διοργανώσεις! Η τελευταία χρονολογείται τον Σεπτέμβριο του 2016 με την Ξάνθη!

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει 20 γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια του και 11 στα τρία τελευταία. Μέσα σε αυτά υπολογίζουμε και το 3-3 στη Λαμία για το Κύπελλο, όπου η έκπληξη είναι το παθητικό των τριών  γκολ. Τόσα είχε δεχτεί στα εννέα προηγούμενα συνολικά παιχνίδια του.

Από τότε που μπήκε ο Δεκέμβριος, ο Ολυμπιακός έχει δέκα νίκες σε 13 επίσημα παιχνίδια. Ωστόσο μόνο η ισοπαλία στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα είναι απώλεια, αφού η άλλη ισοπαλία εκεί για το Κύπελλο δεν κόστισε, ενώ ελπίζει να μην του κοστίσει και η ισοπαλία στη Λαμία.

Η… παράδοση μεταξύ των δυο ομάδων

ΠΑΟΚ: 40

Ισοπαλίες: 22

Νίκες Ολυμπιακού: 59

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 30

Ισοπαλίες: 15

Νίκες Ολυμπιακού: 15

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, 20.30

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

(49′ αυτογκόλ Βούκοβιτς)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ