Adiantum: Η Google φέρνει την κρυπτογράφηση στις low-end συσκευές


Συνεχίζονται οι ενέργειες από πλευράς Google για να προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα προστασίας στους χρήστες συσκευών Android. Η εταιρεία ανακοίνωσε το Adiantum, μια νέα μορφή κρυπτογράφησης που προορίζεται ειδικά για entry-level συσκευές που δεν διαθέτουν το κατάλληλο hardware για να κρυπτογραφούν τα δεδομένα με αποτελεσματικότητα.

Ελπίζουμε ότι με το Adiantum θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης για όλες τις συσκευές. Όπως δεν θα αγόραζες ένα τηλέφωνο χωρίς τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων, έτσι δεν θα υπάρχει και καμία δικαιολογία να θυσιάζεις την ασφάλεια για να έχει καλύτερη απόδοση από τη συσκευή σου. Ο καθένας θα πρέπει να απολαμβάνει την ίδια ιδιωτικότητα και ασφάλεια ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζει η συσκευή του

Η Google αναφέρει ότι το Adiantum είναι ιδανικό για συσκευές με low-end επεξεργαστές που δεν συμπεριλαμβάνουν υποστήριξη του πρωτοκόλλου ασφαλείας AES. Εκτός από την προφανή εκμετάλλευση του Adiantum στα smartphones του προγράμματος Android Go, θα επωφεληθούν τόσο τα smartwatches, όσο και ορισμένες τηλεοράσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ