Για ποιες συναλλαγές μειώνονται οι προμήθειες POS κατά 50%


Nομοθετική ρύθμιση για μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών στα POS για ποσά έως 10 ευρώ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, είπε πως εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής τους. Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως η καταληκτική προθεσμία είναι η 31η Ιουλίου και δεν θα δοθεί παράταση.

Επίσης, ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.
Σημείωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000«εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Για τον πληθωρισμό ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως επιμένει, ωστόσο αν συγκριθεί με τους προηγούμενους μήνες διαπιστώνεται μείωσή του, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ.
Αν δεν τύχει κάτι σε διεθνές επίπεδο, με την πορεία των πραγμάτων η πρόβλεψη είναι το φαινόμενο του πληθωρισμού βαίνει σιγά σιγά σε αποκλιμάκωση, σημείωσε. Το φαινόμενο είναι σε αποδρομή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ