Ρωσία: Ο Καντίροφ «απαντά» με βίντεο γυμναστικής στις φήμες για την υγεία του


Δημοσιεύματα θέλουν τον Τσετσένο ηγέτη να έχει διαγνωστεί με παγκρεατική νέκρωση 

Με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να προπονείται σε γυμναστήριο «απάντησε» ο Τσετσένος ηγέτης Ρμανζάν Καντίροφ στην ένονη φημολογία πως η υγεία του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, και πώς βρίσκεται κόντά στον θάνατο.

Η ανεξάρτητη ρωσική Novaya Gazeta Europe, που εδρεύει στην Ευρώπη, δημοσίευσε μια έκθεση τη Δευτέρα που ανέφερε ότι ο Καντίροφ διαγνώστηκε με παγκρεατική νέκρωση το 2019, μια σοβαρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τον θάνατο του παγκρεατικού ιστού.

Το μέσο, ισχυρίστηκε ότι η πρόσφατα επιδεινωμένη κατάσταση του Καντίροφ ώθησε το Κρεμλίνο να αναζητήσει διάδοχο για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην ανήσυχη περιοχή της Τσετσενίας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ο Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο στα κανάλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε να κάνει ασκήσεις πίεσης πάγκου, να σηκώνει βάρη και να παλεύει με έναν παρτενέρ του.

«Μια κουραστική μέρα τελείωσε με άσκηση και θετικότητα», ανέφερε ένα μήνυμα που συνόδευε το βίντεο, χωρίς αναφορά στη φημολογούμενη ασθένειά του. «Θυμηθείτε ότι η φροντίδα της υγείας σας είναι μια επένδυση στο μέλλον σας».

Επίμονες φήμες κυκλοφορούν εδώ και μήνες ότι ο 47χρονος επικεφαλής της Τσετσενίας, ο οποίος κατηγορείται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι διευθύνει ένα «ολοκληρωτικό καθεστώς», μπορεί να είναι άρρωστος.

Παρά την επιμονή του να είναι σε τέλεια υγεία, ο Καντίροφ έχει εμφανιστεί συχνά δημόσια τον τελευταίο χρόνο με ένα αισθητά πρησμένο πρόσωπο, περιστασιακά μπερδεύοντας την ομιλία του και κρατώντας με δυσκολία τα μάτια του ανοιχτά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Καντίροφ τέθηκε σε κώμα μετά από υπερβολική δόση ηρεμιστικών, ανέφερε η Novaya Gazeta, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από το προεδρικό νοσοκομείο της Μόσχας όπου φέρεται να νοσηλεύτηκε. Εκείνη την εποχή, αρκετά ανώτερα μέλη της τσετσενικής ελίτ φωτογραφήθηκαν να επισκέπτονται το νοσοκομείο, αυξάνοντας τις εικασίες ότι ο Καντίροφ θα μπορούσε να βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του.

Ο Πούτιν υποστηρίζει εδώ και καιρό την εξουσία του ηγέτη της Τσετσενίας για να διατηρήσει τη σταθερότητα της περιοχής. Ο Καντίροφ σε αντάλλαγμα έστειλε χιλιάδες Τσετσένους παραστρατιωτικούς για να υποστηρίξουν τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο πολέμαρχος προσπάθησε να τονίσει την πίστη του στον Πούτιν μετά το θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner που ξεκίνησε μια σύντομη ένοπλη ανταρσία εναντίον της ηγεσίας της Ρωσίας. Μια μέρα μετά την κηδεία του Πριγκόζιν, ο Καντίροφ περιέγραψε τον εαυτό του ως στρατιώτη του Πούτιν και τόνισε ότι ήταν έτοιμος να πεθάνει για τον Ρώσο πρόεδρο.

Στο πλαίσιο των φημών για την υγεία του, έχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία για να εδραιώσει τον έλεγχό του στην περιοχή και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά της δυναστείας του.

Ο Καντίροφ έχει απονείμει πολλά βραβεία και προαγωγές στα παιδιά του για να αναβαθμίσει τη θέση τους: ο Άνταμ, σε ηλικία 15 ετών, διορίστηκε επικεφαλής της ασφάλειας του πατέρα του, ενώ ο μεγαλύτερος γιος του Καντίροφ, Αχμάτ, 17 ετών, επισκέφθηκε το Κρεμλίνο πέρυσι για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ