Φίδι στην αυλή – Χρήσιμες οδηγίες για να μην έρθεις τετ α τετ


Φίδι στην αυλή: Οι ζέστες ξεκίνησαν απότομα και είναι ήδη πολλές οι μαρτυρίες πολιτών για εμφανίσεις φιδιών σε αυλές κήπους και πράσινες γειτονιές της πόλης

Τα φίδια είναι το πιο παλιό είδος ζώου που υπάρχει σήμερα στη γη και το μοναδικό ίσως, που είναι θύμα της άγνοιας μας και της προκατάληψης. Οι πιο πολλοί από μας τα φοβούνται ή τα απεχθάνονται και όταν τα συναντήσουν προσπαθούν να τα διώξουν ή σκοτώσουν, παρ᾿ όλο που είναι πολύ χρήσιμα για στο περιβάλλον κάνοντας απεντόμωση στους πρώτους μήνες της ζωής τους και ελέγχοντας όταν μεγαλώσουν τον αριθμό των τρωκτικών-ποντικών, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην Ελλάδα είναι γνωστά είκοσι τρία είδη φιδιών, απ᾿ τα οποία μόνο επτά έχουν δηλητήριο, ενώ επικίνδυνα για τον άνθρωπό είναι μόνο τα πέντε απ᾿ αυτά.

Για να μην έχουμε όμως τους ανεπιθύμητους αυτούς επισκέπτες στο σπίτι μας, πρέπει να καθαρίζουμε συχνά τα ξερά χόρτα από τον κήπο και να απομακρύνουμε ξύλα, μεγάλες πέτρες ή παλιά πράγματα μαζεμένα σε γωνίες τα οποία είναι τέλειες κρυψώνες γι αυτά.

Φίδι στην αυλή - Χρήσιμες οδηγίες για να μην έρθεις τετ α τετ
Φίδι στην αυλή – Χρήσιμες οδηγίες για να μην έρθεις τετ α τετ

Τα λουλούδια με πυκνή βλάστηση που είναι όαση δροσιάς, όχι μόνο για μας, αλλά και για τα φίδια, καλό είναι να μην έχουν φύλλωμά τους κοντά στο έδαφος. Το γάλα επίσης προσελκύει τα φίδια κι αναζητώντας τροφή συχνάζουν σε στάνες ή μέρη που πήζουν το τυρί. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε πιατάκια με γάλα εκτεθειμένα στις αυλές και στους κήπους.

Δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα – Τι κάνουμε αν μας δαγκώσουν;

Ο καλύτερος όμως τρόπος προστασίας και ο πιο οικολογικός, είναι οι γάτες στην αυλή του σπιτιού. Θα μας απαλλάξουν από την παρουσία τους ,έχοντας ενδιαφέρουσα απασχόληση και μπορεί να βασανίζουν τα φίδια για ώρα, ώσπου να τα σκοτώσουν.

Άλλοι τρόποι απομάκρυνσης φιδιών είναι οι εξής:

1.Το θειάφι με το οποίο φτιάχνουμε μια λωρίδα περιμετρικά από το χώρο που θέλουμε να κρατήσουμε τα φίδια εκτός. Ενοχλητικό στην οσμή, αλλά αποτελεσματικό στην απώθηση.

2.Το πετρέλαιο ή βενζίνη που τη ρίχνουμε σε μέρη που μπορεί να χρησιμοποιήσουν για φωλιά.

3.Κάψιμο ελαστικού ή πλαστικού παπουτσιού. Η μυρωδιά του καμένου απομακρύνει τα φίδια. Είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό όμως για το περιβάλλον γι’ αυτό δεν συστήνεται.

4.Τα απωθητικά σκευάσματα του εμπορίου. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται βάση των οδηγιών. Σχεδόν όλα τους είναι βασισμένα σε ναφθαλίνη, θειάφι ή άλλες χημικές ουσίες που απωθούν και απομακρύνουν γρήγορα φίδια και ερπετά. Ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απώθησης φιδιών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ