ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Έκσταση… τίτλου. “Κάρφωσε” το πρωτάθλημα στον Λευκό Πύργο


Πάρτι… τίτλου μέσα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ ήταν “φωτιά” στην επίθεση και “γονάτισε” τον Ολυμπιακό (3-1).
Στο +9 πλέον οι Θεσσαλονικείς από τους “ερυθρόλευκους”, που ετοιμάζονται να σηκώσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1985.
Σε… πανικό βρέθηκε η άμυνα των Πειραιωτών – Δεν μπόρεσε να αντιδράσει κόντρα στους ταχύτατους παίκτες του “δικέφαλου του Βορρά”.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναξαν στο φινάλε: “Νατοι, νατοι οι πρωταθλητές”!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Αυτός είναι ο νέος… βασιλιάς, έστω και αν έχουμε ακόμα δέκα αγωνιστικές! Ο ΠΑΟΚ ήταν “υπερηχητικός” κόντρα στον Ολυμπιακό, και τον “πάτησε” μέσα στην Τούμπα (3-1) “καθαρά”και χωρίς αμφισβήτηση. Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν ένα τραγικό πρόσωπο στην άμυνα τους (σ.σ. οι Θεσσαλονικείς έκαναν.. πάρτι και στις δύο πτέρυγες), τα μεγάλα τους “χαρτιά” δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν κι έτσι γνώρισαν τη δεύτερη τους φετινή ήττα από το “δικέφαλο του Βορρά”

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει το… δικαίωμα να ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού άφησε τον Ολυμπιακό στο -9, έχοντας μπροστά του ένα βατό πρόγραμμα μέχρι να σηκώσει τον φετινό τίτλο!

Κούτρης και Τοροσίδης δεν μπόρεσαν να περιορίσουν Ζαμπά και Καντουρί, το κεντρικό δίδυμο του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να περιορίσει τον Άκπομ, ενώ ο Μπίσεσβαρ εξέθεσε πολλές φορές τον… άνευρο Νάτχο στο χώρο του κέντρου (ο Πέδρο Μαρτίνς τον αντικατέστησε με τον Καμαρά με την έναρξη της επανάληψης).Οι επιλογές των δυο προπονητών

Συνταγή… ΟΑΚΑ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Ρουμάνος τεχνικός χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα, με αυτή κόντρα στην ΑΕΚ. Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε μια επιθετική ενδεκάδα και σύστημα 4-2-3-1. Ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του τραυματία Ελαμπντελαουΐ, ενώ ο Νάτχο μπήκε στην αρχική ενδεκάδα (έμεινε στον πάγκο ο Καμαρά), όπως και ο Φορτούνης. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Φορτούνη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο.

Το παιχνίδι…

Η αναμέτρηση είχε μια… εκρηκτική εκκίνηση, αφού μόλις στο 3′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει “φωτιά” στις εξέδρες της Τούμπας! Ο Βιεϊρίνια πήρε την μπάλα στα αριστερά, έπιασε το δυνατό σουτ, Νάτχο και Τοροσίδης έβαλαν την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Σα, για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανάπτυξη του, την ώρα που ο ΠΑΟΚ πίεσε αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου δεν δίστασε να κάνει φάουλ ακόμα και έξω από την περιοχή του. Η υπεροχή του “δικέφαλου του Βορρά” έγινε όλο και μεγαλύτερη. Οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” το γκολ στο 17′ με τον Ελ Καντουρί, αλλά δύο λεπτά αργότερα έφτασαν στο 2-0. Ο Ζαμπά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Άκπομ έκανε την σκαστή κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπίσεσβαρ που από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Σα, που την ακούμπησε λίγο.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού στο τρανζίσιον και όποτε ήθελε απειλούσε την εστία του Σα. Στο 29′ οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν υποδειγματικά, ο Σάκχοφ έπιασε το σουτ λίγο πριν το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σα. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους πως ήταν… σε άλλο γήπεδο!

Βλέποντας πως δεν υπάρχει… νεύρο στο χώρο του κέντρου, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Καμαρά στη θέση του Νάτχο και τον Ντίας σε αυτή του Χριστοδουλόπουλου, που δεν έκανε πολλά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει γρήγορα στη μείωση του σκορ, έχοντας μεγάλη στιγμή στο 48′. Ο Ντίας γύρισε την μπάλα από δεξιά, αλλά ο Γκερέρο δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή.

Ο Λουτσέκσου έδωσε… ενέργεια στο χώρο του κέντρου και παράλληλα προστάτευσε τον ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον “κιτρινισμένο” Σάκχοφ με τον Ολιβέιρα. Οι Θεσσαλονικείς έφεραν πολύ γρήγορα και πάλι το ματς στα μέτρα τους, παίζοντας έξυπνα και έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας τις φορές που έβγαινε στην επίθεση.

Το… πάρτι του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 82′. Ο Σισέ έκανε το λάθος, ο Άκπομ έκλεψε την μπάλα και με εντυπωσιακό πλασέ έγραψε το 3-0, κάνοντας τους φίλους της ομάδας να φωνάξουν “Νατοι, νατοι οι πρωταθλητές”. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 87′. Ο Ντίας ελίχθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να διώξει καλά και ο Ποντένσε -από κοντά- έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Έλληνα πορτιέρε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ