Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη: Είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση στο κοινό Ποινικό Δίκαιο


Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε ακόμη ότι ελπίζει πως με την ίδια προσήλωση που έδειξαν οι αστυνομικοί για να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Εν αναμονή των απολογιών των 67 συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνόμου Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη, μίλησε στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Βασίλης Καπερνάρος, εκτιμώντας ότι «είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό Ποινικό Δίκαιο».

«Έχουμε μια επιτυχημένη και εξαιρετική δουλειά από πλευράς Αστυνομίας υπό την επιτήρηση και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και της εποπτεύουσας εισαγγελέως, κυρίας Περιμένη. Περιμένουμε τώρα τη σκυτάλη της προσήλωσης στο καθήκον και της υποχρεωτικότητας ενάσκησης του λειτουργήματός τους από την πλευρά της Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη.

Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε ακόμη ότι ελπίζει πως με την ίδια προσήλωση που έδειξαν οι αστυνομικοί για να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες θα συνεχιστεί η διερεύνηση και θα διακριβωθεί η αλήθεια, φτάνοντας σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη.

Και, όπως επισήμανε, όλη η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτή η υπόθεση «είναι η κορύφωση για να σταματήσει (σ.σ. να δρα) αυτός ο στρατός που εχθρεύεται την ελληνική κοινωνία». Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των συλληφθέντων δήλωσε ότι αυτό εξηγείται γιατί «έχουν συσσωρευτεί οι υπαιτιότητες αρμοδίων οργάνων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Πάει πολύ βαθιά αυτή η υπόθεση και θεωρώ ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό ποινικό δίκαιο».

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο διαφαίνεται από τις πράξεις τους ότι είχαν σκοπό να σκοτώσουν. «Εάν τώρα δεν στέρξουν όλοι να συνδράμουν να ξεκαθαρίσει αυτή η χαίνουσα πληγή, τότε θα έχουμε σαπίσει. [….] Εδώ είναι που δίνουμε τις εξετάσεις μας σαν λαός και σαν κοινωνικό σύνολο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ