Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, στη Ρόδο κατά 1-2 μέτρα


​Σχεδόν μη αναστρέψιμη είναι, πλέον, η άνοδος κατά 1-2 μέτρα της στάθμης της θάλασσας. Η ουσία του προβλήματος της στάθμης της θάλασσας είναι ότι, από τη στιγμή που θα αρχίσει είναι πρακτικά αδύνατο να την αντιμετωπίσουμε, ακόμη και αν φτάσουμε σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η καλύτερη εξέλιξη είναι η στάθμη της θάλασσας να ανέρχεται, μετά τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, με σταθερό ρυθμό «για τους επόμενους αιώνες» , και να μην επιταχύνεται αυτός ο ρυθμός. Όμως, ακόμη κι αν περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, θα εξακολουθούμε να έχουμε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 2 μέτρα τους επόμενους αιώνες, εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην εξαφάνιση ορισμένων νησιωτικών περιοχών. Η πλέον αισιόδοξη προσέγγιση κάνει λόγο για άνοδο κατά 1 μέτρο της στάθμης αυτόν τον αιώνα σε περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου, και έως και 5 μέτρα μέσα στα επόμενα 300 χρόνια.Ένα, από τα μέρη που θα πληγούν ιδιαίτερα εκτός από την Κω που ήδη ανέφερα θα είναι και το νησί της Ρόδου.

Η παραλιακή ζώνη της πόλης, θα βιώσει έντονα τις αρνητικές συνέπειες της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Ένα λυπηρό σενάριο που όμως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε παίρνοντας μέτρα από τώρα.Τα δεδομένα του χάρτη προέρχονται από την ΝΑΣΑ. Πρόκειται για το σενάριο κατά το οποίο η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά 1 μέτρο και 2 μέτρα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ