Είναι ασφαλής χώρα η Ελλάδα; Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη


Η Ισλανδία είναι η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο. Οι Φιλιππίνες είναι η πιο επικίνδυνη! Αυτό αποκαλύπτει μία νέα μελέτη του Global Finance Magazine. Η μελέτη έλαβε υπόψιν της τρεις βασικούς παράγοντες για την κατάρτιση της λίστας. Τις πολεμικές συγκρούσεις, το ποσοστό εγκληματικότητας και τους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές.

Τα ευρωπαϊκά έθνη τα πήγαν αρκετά καλά στο σκορ που συγκέντρωσαν. Στη δεκάδα κατάφεραν να μπουν επτά χώρες της Ευρώπης, ενώ στις 20 πιο ασφαλείς χώρες παγκοσίως για το 2019 οι 15 βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η Ελλάδα “κέρδισε” την 57η θέση μετά τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετήθηκαν στην 65η θέση της λίστας, η Κίνα στην 81η, η Βραζιλία στην 84η, το Ισραήλ στην 92η, το Μεξικό στην 105η, η Ινδία στην 106η, η Τουρκία στην 107η και η Ρωσία στην 108η.

Τα πιο μη ασφαλή έθνη στον κόσμο είναι αυτά που κατά το παρελθόν είχαν καταστραφεί από πολιτικές συγκρούσεις, ακραίες εμπειρίες πολέμου, επαχθή εγκλήματα ή και φυσικές καταστροφές με τις Φιλιππίνες να αξιολογούνται ως η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Αντιστοίχως, επικίνδυνες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην Υεμένη, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νιγηρία και το Πακιστάν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ