10 πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για τη Disney!


Η είναι η εταιρία που έδωσε φωνή και κίνηση σε όλους τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών παγκοσμίως και με τις ταινίες της μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, χωρίς τον επίμονο Walt Disney, τον άνθρωπο πίσω από αυτή την τεράστια αυτοκρατορία.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα πράγματα, όχι και τόσο γνωστά, για το μαγικό κόσμο της Disney!

1. H Disney Αποφάσισε το 1937 να δημιουργήσει την πρώτη ταινία animation μεγάλου μήκους. Αυτή ήταν «Η Χιονάτη κι οι εφτά νάνοι» που κυκλοφόρησε πολλά χρόνια αργότερα. Για πολλά χρόνια είχε κατοχυρώσει την πατέντα Technicolor, που της επέτρεπε να είναι η μόνη εταιρία που μπορεί να γυρίζει έγχρωμες ταινίες.

2. Οι γύπες από την ταινία «Το βιβλίο της ζούγκλας», σχεδιάστηκαν ώστε ο καθένας τους να αντιπροσωπεύει και από ένα μέλος των Beatles.

3. Οι βρυχηθμοί των λιονταριών στο «Lion King» είναι πραγματικοί βρυχηθμοί λιονταριών.

4. Σε όλες τις Disneyland παγκοσμίως έχει απαγορευτεί στους επισκέπτες να μασάνε τσίχλα, για αυτό και κανένα κατάστημα εντός των θεματικών πάρκων δεν πουλάει τσίχλες.

5. Από το 1928 μέχρι και το 1947, πίσω από τον αγαπημένο μας Mickey Mouse κρυβόταν η φωνή του Walt Disney. Ο «μπαμπάς» της Disney παράτησε το σχολείο στα 16 του χρόνια για να πάρει μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λίγα χρόνια πριν βάλει μπρος τη μεγάλη του ιδέα με τη Disney, πουλούσε ηλεκτρικές σκούπες μαζί με τον αδερφό του, από πόρτα σε πόρτα.

6. Το αρχικό όνομα του Mickey ήταν Mortimer Mouse, μέχρι που η Lillian, σύζυγος του Walt Disney, τον έπεισε να το αλλάξει.

7. Κάθε χρόνο στα θεματικά πάρκα της Disney χάνονται κατά μέσο όρο, 6.000 κινητά, 3.500 φωτογραφικές μηχανές και 18.000 καπέλα.

8. Η Disney μηνύθηκε από βιολόγο για τον κακό χαρακτήρα που απέδωσαν στις ύαινες, οι δημιουργοί του «The Lion King».

9. Ο αγαπημένος χαρακτήρας του Walt Disney ήταν ο Goofy και το αγαπημένο του τραγούδι το «Feed the birds» από την ταινία Mary Poppins.

10. Από το 2006 και έπειτα «έκοψε» διακριτικά κάθε σχέση με τα Mc Donald’s ώστε να μη σχετιστεί το όνομά της με την παιδική παχυσαρκία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ