Λάνθιμος: Σαρώνει η ταινία «The Favourite» στα βρετανικά βραβεία


Η ταινία «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA).

Η ταινία «The Favourite» (Η Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου, δικαίωσε τα προγνωστικά και απέσπασε το βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας κατά την 72η απονομή των BAFTA.

Στην τελετή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, η “Ευνοούμενη” έχει μάλιστα αποσπάσει ήδη άλλα τρία βραβεία: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, η Ρέιτσελ Βάις, η μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών, τιμήθηκε με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου (υποψήφια για το ίδιο βραβείο ήταν και η συμπρωταγωνίστριά της, Έμα Στόουν), αλλά και αυτό του πρωτότυπου σεναρίου, το οποίο έγραψαν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η μαύρη κωμωδία εποχής του Λάνθιμου είναι υποψήφια για 12 συνολικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτά της καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

“Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική”, σχολίασε ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης, μιλώντας από το κόκκινο χαλί στο πρακτορείο Reuters. “Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος”, πρόσθεσε.

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου πήγε στο BlacKkKlansman του Σπάικ Λι, ενώ ο Μπράντλεϊ Κούπερ κέρδισε το βραβείο μουσικής για την ταινία Ένα Αστέρι Γεννιέται.

Ο Μαχέρσαλα Άλι κέρδισε το βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Το Πράσινο Βιβλίο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ