Τουρκία: Αυξάνονται και πληθύνονται οι γάτες Βαν


Ευχάριστα νέα για τις εξωτικές γάτες της Τουρκίας 

Αυξάνονται κατακόρυφα τα ποσοστά γεννήσεων για τις φημισμένες γάτες Βαν της Τουρκίας.

Οι εξωτικές γάτες έχουν σωθεί από την εξαφάνιση από ένα κέντρο έρευνας και αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με το al-monitor.com οι λάτρεις των γατών στην Τουρκία ενθουσιάστηκαν από την είδηση αυτής της εβδομάδας ότι τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη Van της χώρας, που προέρχονται από την ομώνυμη επαρχία που συνορεύει με το Ιράν, πολλαπλασιάζονται σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς.

Ο καθηγητής Abdullah Kaya, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Γάτας Βαν στο Πανεπιστήμιο Van Yuzinci Yil, δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των γεννήσεων της εξωτικής φυλής που έχει συνήθως λευκό σαν χιόνι τρίχωμα και περίεργα χρώματα στα μάτια, το ένα μπλε και το άλλο κεχριμπαρένιο.

Η πρώτη ομάδα γατών που γεννήθηκαν φέτος στο Van Cat Villa, ένα κέντρο αναπαραγωγής και έρευνας στο Van, αριθμούσε 65 γατάκια σε σύγκριση με 35 για την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε ο Kaya.

Ο Kaya απέδωσε την αύξηση της γονιμότητας στην ποιότητα της φροντίδας και στη συνεχή βελτίωση των γενετικών χαρακτηριστικών, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Daily Sabah. «Πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο σε σύγκριση με το προηγούμενο [έτος]», διαβεβαίωσε ο Kaya.

Το κέντρο άνοιξε τις πόρτες του πριν από τρεις δεκαετίες με μόλις λίγες από τις γάτες, όταν η φυλή βρισκόταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Μέχρι το 2021, η εξαγωγή των γατών από τη χώρα ήταν επισήμως απαγορευμένη. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι ιδιοκτήτες χρειάζονται άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας πριν το πράξουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ