Σκιαδαρέσης: «Έχω έρθει αντιμέτωπος στην προσωπική μου ζωή και από τη θέση του θύματος και του θύτη»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση Το Τίμημα και μιλά για το έργο και τον ρόλο του.

Μεταξλυ άλλων στη συνέντευξή του αναφέρει το κοινό δίλημα που έχει βιώσει με τους ήρωες του έργου.

Πρωταγωνιστείτε στο αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλερ, «Το τίμημα», στο θέατρο Ιλίσια.

«Για μένα, από ό,τι φαίνεται, είναι μια σημαντι¬κή συνεργασία. Πέρα από το ότι είχα να κάνω με ένα εξαιρετικά δυνατό κείμενο, το οποίο επί δύο χρόνια δεν με άφησε να βαρεθώ ούτε μισό δευτερόλεπτο, ήταν μια ευλογημένη συνεργασία με εξαιρετικούς συναδέλφους που ταιριάξαμε πάρα πολύ, με μια παραγωγή που μας κάλυψε απόλυτα και μας παρεί¬χε τα πάντα αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου. Δεν συμβαίνει συχνά να «παντρεύονται» όλα αυτά».

Πείτε μας δυο λόγια για το έργο…

Ο Βίκτωρ είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων χαρακτήρας, που τον έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου. Ενας άνθρωπος που ποτέ δεν είχε τη δύναμη να πάρει την ζωή στα χέρια του, θεώρησε ότι έπρεπε να πληρώσει το τίμημα, θυσιάζοντας την καριέρα του αλλά και την προσωπική του ευτυχία, προκειμένου να βοηθήσει τον πατέρα του. Εν αντιθέσει με τον αδελφό του, ο οποίος ακολούθησε τα θέλω του. Ετσι, τα δύο αδέλφια έκοψαν κάθε σχέση, με τον Βίκτωρα να θεωρεί τον αδελφό του υπεύθυνο, σε μεγάλο βαθμό, -που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στη ζωή του. Πίσω από όλα αυτά, βέβαια, κρύβεται η οικονομική κρίση, και εκεί βρίσκεται η δύναμη του συγγραφέα: πώς επηρεάζει, δηλαδή, τις σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια».

Είναι δύσκολο να έρθουν δύο άνθρωποι αντιμέτωποι με το παρελθόν;

«Ναι, ειδικά, όταν το έχουν αφήσει πολλά χρόνια. Οι συγκεκριμένοι έχουν να βρεθούν, 46 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει γίνει μια τεράστια πληγή. Γι’αυτόν τον λόγο το έργο τελειώνει, χωρίς να έχει κερδίσει κανένας τί-ποτα Μόνο ο έμπορος, ο οποίος αγοράζει τα έπιπλα του σπιτιού»

Οι ήρωες βρίσκονται στο σταυροδρόμι γι» αυτά που χρωστάνε στους άλλους αλλά και στον εαυτό τους. Πιάσατε ποτέ τον εαυτό σας σ» ένα τέτοιο δίλημμα;

«Το έχω νιώσει πολλές φορές και, ευτυχώς; σε μικρότερη κλίμακα και ένταση από ό,τι στο έργο. (Γελάει.)Έχω έρθει αντιμέτωπος στην προ-σωπική μου ζωή και από τη θέση του θύματος και από του θύτη», λέει στο MY TV.

 

Πηγή: www.gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here