ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση προκαταβολής φόρους για επιχειρήσεις


Τη γρήγορη αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων κράτους προς πολίτες, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο «”φλερτ με το grexit από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο” με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την Κομισιόν.

Αναφέρει ότι ο λόγος της παραπομπής είναι ότι το ελληνικό κράτος «συνεχίζει ακόμη σήμερα, σχεδόν έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, να καθυστερεί αδικαιολόγητα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς τους πολίτες και τους προμηθευτές του». «Χαρακτηριστική η περίπτωση των νοσοκομείων, οι υποχρεώσεις των οποίων ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον χρέη που παραμένουν δίχως τιμολόγηση, διότι αφορούν έκτακτες παραγγελίες», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι παράλογο, απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο το κράτος να ζήτα προκαταβολή φόρου από κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία και ταυτόχρονα το ίδιο να μην εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι πολιτών και προμηθευτών». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται και για τα δυο: για την κατάργηση της προκαταβολής φόρους για τις επιχειρήσεις, καθώς και την επιβολή της γρήγορης αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς πολίτες και προμηθευτές, «σε χρόνο που θα καθορίζεται συγκεκριμένα και θα είναι γνωστός εκ των προτέρων για τους συμβαλλόμενους με το κράτος». «Η ιδιοκτησιακή λογική Μητσοτάκη για το κράτος – ‘δικό μου είναι ό,τι θέλω κάνω’ θα λάβει τέλος», σημειώνει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ