Μητσοτάκης: Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια – Οι μισθοί αυξάνονται επειδή πάει καλά η οικονομία

Μητσοτάκης: Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια - Οι μισθοί αυξάνονται επειδή πάει καλά η οικονομία
Μητσοτάκης: Μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια - Οι μισθοί αυξάνονται επειδή πάει καλά η οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ακρίβεια που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μιλώντας για τις ευρωεκλογές, η οικονομία και τα εθνικά.

Σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με την πίεση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και την ακρίβεια, είπε: «Αν υπήρχε κάποια μαγική φόρμουλα, θα την είχαμε βρει. Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα από τις ενέργειές μας έφεραν διαφάνεια. Έχουμε βελτίωση. Υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Θα προσπαθήσω να συνδέσω την μεγάλη εικόνα με το τεφτέρι του κάθε νοικοκυριού. Το εισόδημα καθορίζεται με το πόσα χρήματα μπαίνουν σε ένα σπίτι και πόσα βγαίνουν.

Οι μισθοί αυξάνονται και οι φόροι μειώνονται, επειδή η οικονομία πάει καλά. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Έχουμε στοχευμένες επιλογές. Ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί. Οι τιμές είναι 30% πάνω από ό,τι όταν ήταν πριν τρία χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι μια απάντηση. Τo e-katanalotis είναι μια σημαντική παρέμβαση. Το σούπερ μάρκετ είναι στατιστικά το 23% των δαπανών ενός νοικοκυριού.

Ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Αν δεν είχαμε ευρωπαϊκή στήριξη επί covid δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει. Η πίεση είναι συνεχείς, δεν θα σταματήσουμε τους ελέγχους και αν κρίνουμε πως θα χρειαστούν νέα μέτρα, θα τα πάρουμε».






Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ