Ρέντη: 46 δικογραφίες έχουν στην «πλάτη» τους τα ηγετικά στελέχη


Ρέντη: Απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς αστυνομικών, ξυλοδαρμούς και ληστείες

Γνώριμοι αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα είναι τα «κεφάλια» της εγκληματικής οργάνωσης της Θύρας 7. Έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν με συνολικά 46 δικογραφίες στην «πλάτη» τους. Άλλοι έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονίας, άλλοι για ενδοοικογενειακή βία, άλλοι για ληστείες ενώ κάποιοι είχαν βγάλει και όπλα απειλώντας αστυνομικούς. Μάλιστα τα ονόματα ορισμένων υπάρχουν και στη λίστα του Τμήματος Εκβιαστών.

Δέκα δικογραφίες έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης αθλητικής βίας, του Πειραιά, της Καλαμάτας και της Ηγουμενίτσας σε βάρος ηγετικού στελέχους με τα αρχικά Κ.Π από το 2011 έως το 2019 για αιματηρές επιθέσεις κατά οπαδών ομάδων, άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών, επίθεση με πέτρες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος της ασφάλειας του κτηρίου, κατοχή φωτοβολίδων, πλαστογραφημένα εισιτήρια των αγώνων, κλοπή ανταλλακτικών μηχανών που στη συνέχεια ανέβασε σε ιστοσελίδα με σκοπό την πώλησή τους αλλά και για παρότρυνση βίας καθώς σε αγώνα είχε αναρτήσει πανό το οποίο σχετιζόταν με την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Δεκατεσσάρων ετών ήταν ο μάνατζερ γνωστού τράπερ όταν συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του η πρώτη δικογραφία. Είχε γρονθοκοπήσει βάναυσα έναν άνδρα από την Σενεγάλη χωρίς αιτία. Μάλιστα είχε προσπαθήσει να τον τραυματίσει και με μαχαίρι. Από το 2011 μέχρι και το 2022 ακολούθησαν ακόμη 8 δικογραφίες, οι περισσότερες για αιματηρές επιθέσεις με οπαδικό κίνητρο ενώ το 2019 είχε απασχολήσει και σε καταδίωξη του Τμήματος Εκβιαστών στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό από την έρευνα της ασφάλειας το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως δραστηριοποιούνταν και στην …προστασία καθώς ζητούσε από 20 έως 50 ευρώ από καντίνες γύρω από το Καραϊσκάκη.

Ο 31χρονος με το παρατσούκλι «Κόκος» έχει απασχολήσει τις αρχές 6 φορές από το 2010 έως το 2021. Την τελευταία φορά που σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ήταν στις 11 Απριλίου του 2021 όταν κατά τη διάρκεια αγώνα στο Καραϊσκάκη έριξε γροθιά σε άνδρα της Υ.ΜΕ.Τ τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο ενώ στη συνέχεια χτύπησε κι έναν αστυνομικό της αντιμετώπισης αθλητικής βίας.

Πέντε δικογραφίες για ναρκωτικά και απόπειρα κλοπής με πεδίο δράσης τα Δυτικά Προάστια έχει ο Τ.Α.. Τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου του 2022 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον είχαν εντοπίσει στο Ίλιον να προσπαθεί μαζί με συνεργό του να κλέψει μια μηχανή.

Δυο μηνύσεις από την πρώην σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία το 2021, έχει μεταξύ άλλων το ηγετικό στέλεχος με τα αρχικά Μ.Δ που διαφεύγει της σύλληψης. Μάλιστα στην δεύτερη επίθεση σε βάρος της μάρτυρες ήταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου του 2021 αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ κατά τη διάρκεια περιπολίας είδαν τον χούλιγκαν να κλωτσά την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου με εκείνη να πέφτει κάτω. Αμέσως πλησίασαν με την κοπέλα να τους λέει ότι θέλει να υποβάλει μήνυση σε βάρος του με τον κατηγορούμενο να συλλαμβάνεται .

Τέσσερις δικογραφίες έχει ο Μ.Δ. ο οποίος κατά την διάρκεια της κινηματογραφικής επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ έγινε καπνός. Το 2020 οι αστυνομικοί εντόπισαν να κατέχει πιστόλι. Το 2021 ο κατηγορούμενος μαζί με ακόμη 5 άτομα έχοντας όλοι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους απείλησαν με όπλο έναν άνδρα έξω από το σπίτι του. Ενώ το 2017 μαζί με ομάδα περίπου 7 ατόμων έκανε γυαλιά – καρφιά επιχείρηση στην Καλαμάτα και τραυμάτισε θαμώνα του μαγαζιού.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση έχει κατηγορηθεί ο χούλιγκαν με τα αρχικά Κ.Ν καθώς τον Σεπτέμβριο του 2010 έστρεψε το όπλο του κατά αστυνομικού της ασφάλειας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση για την σύλληψη του γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για ληστεία. Ο αστυνομικός χρειάστηκε να πυροβολήσει δυο φορές τραυματίζοντας τον κατηγορούμενο στην κοιλία. Ο Κ.Ν επιτέθηκε ξανά σε αστυνομικούς το 2013 μετά τη λήξη του αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός. Τέλος έχει απασχολήσει και για επιθέσεις κατά οπαδών άλλων ομάδων αλλά και για φθορές σε επιχειρήσεις έχοντας ως «όπλο» ακόμα και μπετόβεργες.

Ο «Brooklyn» o οποίος τον τελευταίο μήνα έχει φύγει από την Ελλάδα και διαμένει σε χώρα του εξωτερικού χωρίς να έχουν καταφέρει οι αρχές να τον εντοπίσουν ακόμα έχει στην «πλάτη» του 3 δικογραφίες για κατοχή αιχμηρών αντικειμένων.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και επικεφαλής της θύρας 7 έχει σε βάρος του μόνο δυο δικογραφίες. Η πρώτη σχηματίστηκε το 2011 στον Άλιμο όταν μαζί με άλλους 2 δράστες ξυλοκόπησαν θαμώνα που βγήκε από κέντρο διασκέδασης και άρπαξαν το κινητό του ενώ τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλιά κι έναν φίλο του. Η δεύτερη σχηματίστηκε το 2016 από αστυνομικούς στη Λέσβο καθώς τραυμάτισε με σουγιά έναν άνδρα μέσα σε κατάστημα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ