ΣΥΡΙΖΑ: «Οικογενειακές ιστορίες» – Ο Κασσελάκης Β’ ανοίγει «πληγές» στην Κουμουνδούρου


Τα «παρατράγουδα» από τις ανοιχτές διαδικασίες για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου έχουν αρχίσει ήδη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από ότι φαίνεται δικαιώνονται όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις επί της εσωκομματικής κάλπης, καθώς σε αυτή κυριάρχησαν πρόσωπα που είχαν το πλεονέκτημα είτε λόγω αναγνωρισιμότητας, είτε εξαιτίας του ονόματος τους.

Οι πρώτες ημέρες δεν δείχνουν να έχουν την αναμενόμενη επιτυχία, αφού η Κουμουνδούρου έχει έρθει ήδη αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, εξαιτίας των θέσεων που εξέφρασαν πρόσωπα που εκλέχθηκαν από την προκριματική διαδικασία – ανεξάρτητα από το αν βρέθηκαν, εν τέλει, στο ψηφοδέλτιο.

Εκτός γραμμής ο Κασσελάκης Β΄

Την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται απανωτά χτυπήματα, με τελευταίο το δημοσίευμα των Financial Times, που αναφέρει τους Έλληνες ως τους φτωχότερους ευρωπαίους πολίτες, στην επικαιρότητα κυριάρχησε για λάθος λόγους, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το «άνοιγμα» του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματός και εξαδέλφου του προέδρου, Βασίλης Κασσελάκης, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης της χθεσινής ημέρας. Ο βασικός, αλλά όχι ο μοναδικός λόγος, ήταν το άνοιγμα που πραγματοποίησε προς τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών.

Για την ακρίβεια, βρέθηκε εκτός της επίσημης κομματικής γραμμής. Διότι, λίγες ώρες πριν ο ίδιος δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από όσους επέλεξαν το εν λόγω κόμμα στην κάλπη των εθνικών εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υπογραμμίσει κατηγορηματικά ότι δεν το επιθυμεί.

Όπως ήταν λογικό, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Τη δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη, αποδοκίμασαν δημόσια στελέχη της Κουμουνδούρου, ενώ ο ίδιος εξαναγκάστηκε να προχωρήσει σε δημόσια ανασκευή, τονίζοντας ότι εξέφρασε μια προσωπική άποψη.

Είναι, επίσης, προφανές ότι αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκαν ακόμα μια αφορμή για να του επιτεθούν. Πάντως, ο εξάδελφος του και πρόεδρος του κόμματος, τον κάλυψε πλήρως. Ούτε καν στον κόπο να τον αποδοκιμάσει δημόσια, δεν μπήκε.

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», ο Βασίλης Κασσελάκης «κέρδισε» ξανά τα «φώτα» της δημοσιότητας, καθώς δήλωσε αδυναμία να απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της Τρίτης, δηλαδή τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, για τη χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας.

«Μπούμερανγκ» η ανοιχτή διαδικασία

Χωρίς να έχουν συμπληρωθεί καλά, καλά δέκα ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής κάλπης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί δυο φορές βαθύτατα εκτεθειμένος από πρόσωπα που κέρδισαν την ψήφο των μελών του κόμματος.

Η πρώτη με τον Δημήτρη Παπανώτα, που βρέθηκε με -όχι και τόσο- συνοπτικές διαδικασίας εκτός ευρωψηφοδελτίου και μία με τον Βασίλη Κασσελάκη. Και όλα αυτά σε μια συγκυρία που ήταν ιδιαιτέρως ευνοϊκή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που φοβούνται ότι όσο θα πλησιάζουμε προς τις κάλπες, τα «μαργαριτάρια» θα αυξηθούν κατακόρυφα. Και αυτό γιατί ορισμένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν δείχνουν να προετοιμάζονται πριν από τις δημόσιες εμφανίσεις τους, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το κόμμα και τον εαυτό τους.

Συνεχίζεται η εν πλω περιοδεία

Στη Σάμο και την Χίο θα βρεθεί την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Την Πέμπτη περιόδευσε σε Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αρκιούς και Ικαρία.

Κατά τα συνομιλίες του με τους κατοίκους που τον υποδέχονται σε θερμό κλίμα -κατά τους συνεργάτες του- οι πολίτες εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας αλλά και την έλλειψης υποδομών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες, ενώ πρόσθεσε πως τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Επίσης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Από ‘κει και πέρα, υπογράμμισε πως η πολιτική ανατροπή είναι στο χέρι των όλων των Ελλήνων, με αφετηρία το κίνημα που χτίζεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ