Βόμβα New York Post για τον Bασιλιά Κάρολο: «Δεν είναι καλά» – Επικαιροποιούν το πλάνο κηδείας του


Τα σχέδια για την κηδεία του βασιλιά Καρόλου φέρεται να ενημερώνονται τακτικά μετά τη διάγνωση του με καρκίνο. Η μάχη του με την ασθένεια είναι πιο σοβαρή από ό,τι αφήνουν να φανεί τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με τους μυημένους.

Η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Κάρολου επιδεινώνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ να ενημερώνουν τακτικά ένα σχέδιο για την κηδεία του, τονίζουν οι μυημένοι, γράφει η New York Post.

Ο 75χρονος μονάρχης έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που ανακοίνωσε τη διάγνωσή του με καρκίνο τον Φεβρουάριο για να κρύψει την φθίνουσα κατάστασή του, με πολλές πηγές να λένε στο Daily Beast ότι η κατάσταση δεν είναι «καλή». «Φυσικά είναι αποφασισμένος να το νικήσει και δίνουν μάχη για αυτό. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά αυτός δεν είναι πραγματικά πολύ καλά. Περισσότερα από όσα αφήνουν να διαφανεί», είπε στο πρακτορείο μια πηγή που περιγράφεται ως παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο μονάρχης δεν αποκάλυψε ποτέ με τι είδους καρκίνο έχει διαγνωστεί, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, που είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου. Το παλάτι τηρεί σιγή ιχθύος για το ιατρικό του ταξίδι, αλλά καλά τοποθετημένοι γνώστες και πολιτικοί σχολιαστές έχουν πει δημόσια για το πώς ο Βασιλιάς «ανταποκρίνεται πολύ καλά» στη θεραπεία.

Ωστόσο, στα παρασκήνια, οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά αντίγραφα ενός εγγράφου πολλών εκατοντάδων σελίδων που περιγράφει τα σχέδια της βασιλικής κηδείας του, που ονομάζεται «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

«Τα σχέδια ξεσκονίζονται και διατηρούνται ενεργά ενημερωμένα. Δεν είναι περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Αλλά η κυκλοφορία τους έχει σίγουρα προκαλέσει ανησυχία», είπε στην Daily Beast πρώην υπάλληλος που διατηρεί δεσμούς με τους αυλικούς του παλατιού.

Το εξαιρετικά λεπτομερές έγγραφο δημιουργήθηκε την ημέρα μετά την ταφή της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 και χρησιμοποιεί την κηδεία της ως οδηγό για να διασφαλίσει ότι όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Daily Beast ότι η «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι ήταν τυπική διαδικασία και ότι «θα ήταν «παράλογο να διαβάσουμε οτιδήποτε» αυτό το γεγονός.

Όλα τα βασιλικά μέλη του σχεδίου έχουν ενημερωμένα σχέδια κηδείας που κατηγοριοποιούνται με κωδικές λέξεις που βασίζονται σε γέφυρες, με το περίφημο πλάνο για τη Βασίλισσας Ελισάβετ να είναι η «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου». Το σχέδιο θανάτου για τον πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας πήρε το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Anglesey με την ηπειρωτική χώρα της Ουαλίας.

«Φυσικά και εξετάζουν κάθε πτυχή της γέφυρας Mενάι. Η κηδεία της βασίλισσας κύλησε σαν ρολόι και έβαλε ψηλά τον πήχη. Δεν είναι κάτι συναισθηματικό, είναι μια δουλειά, που λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά, και είναι κατανοητό ότι κανείς δεν σκοπεύει να πιαστεί», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στον προγραμματισμό των βασιλικών κηδειών.

Ένας άλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός για το χειρότερο είναι αυτό που κάνει ο στρατός… Πρέπει να θυμάστε την κλίμακα αυτού του πράγματος. Το τμήμα, υπό τον υποστράτηγο Τζέιμς Μπόουντερ, αναλαμβάνει την ηγεσία – δηλαδή επτά συντάγματα φρουρών. Στη συνέχεια υπάρχει ολόκληρη η Περιφέρεια του Λονδίνου, τα συντάγματα του Στρατού εδάφους και το Πυροβολικό του Βασιλικού Ιππικού. Αυτό είναι πριν φτάσετε στο Ναυτικό ή την Πολεμική Αεροπορία. Ο Κάρολος συνδέθηκε στενά με το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών για χρόνια, οπότε θα εμπλακεί επίσης.

Αυτό είναι απλώς το τελετουργικό τέλος», συνέχισαν. «Τότε χρειάζεστε μια γιγάντια επιχείρηση ασφαλείας γιατί κάθε VIP στον πλανήτη θα είναι εκεί. Μιλάμε για τα πάντα, από αντιπυραυλική άμυνα μέχρι προστασία από μία ενδεχόμενη επίθεση μοναχικού λύκου. «Το όλο θέμα πηγαίνει από flash σε bang σε λιγότερο από δύο εβδομάδες που σημαίνει ότι κάθε πτυχή του πρέπει να προγραμματιστεί σχολαστικά εκ των προτέρων. Ο σοβαρός σχεδιασμός για την κηδεία του Καρόλου ξεκίνησε την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ