Γιάννης Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους – Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»


Το μήνυμα πως «τίποτα δεν θα γίνει αναπάντητο» έστειλε ο Γιάννης Καλλιάνος μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον θάνατο του πατέρα του.

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους, για να μάθουν να μην χρησιμοποιούν την ημιμάθια σε άλλους ασθενείς. Δεν το λέω εκδικητικά, ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι έχει πονέσει πολύς κόσμος και φτάνει ως εδώ. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα».

Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής

Ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά σήμερα στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη

Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών, με το θέμα να έχει έρθει στη δημοσιότητα μετά τις καταγγελίες που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος αναφορικά με τις συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Αττικόν». Μάλιστα, το νοσοκομείο διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου.

Ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά σήμερα στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

Στη δήλωση ανέφερε: «Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Σε ανάρτησή του μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Γιάννης Καλλιάνος έγραφε, μεταξύ άλλων: «Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής. Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου».

Γιάννης Καλλιάνος: Ο πατέρας του έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών, λέει ο Κούγιας

Για ιατρικά λάθη μίλησε ο δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, Αλέξης Κούγιας, σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή και τις καταγγελίες για ιατρικά λάθη.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Ο κ. Καλλιάνος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω, κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη σε ό,τι αφορά την νοσηλεία του πατέρα του».



«Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία», ανέφερε στη συνέχεια και παρατήρησε ότι «μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», αποδίδοντάς του «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Στη συνέχεια σημείωσε πως ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για διαλογή ασθενών, ωστόσο όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει πρώτα να εξεταστεί αναλυτικά ο φάκελος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ