Τροχαίο στη Βουλή: Απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι γονείς του Ιάσονα Λαλαούνη


«Σήμερα τελείωσε αυτή η διαδικασία, η τόσο ψυχοφθόρα για μας και το μόνο έμεινε ως συναίσθημα είναι ο θυμός και η αηδία» επισήμανε ο πατέρας του Ιάσονα Λαλαούνη

Για θυμό και αηδία έκανε λόγο ο πατέρας του Ιάσονα Λαλαούνη μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ένοχο τον οδηγό-αστυνομικό για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Πρόκειται για τον αστυνομικό του βουλευτικού αυτοκινήτου το οποίο συγκρούστηκε έξω από κτίριο της Βουλής με τη μηχανή του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή του. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή.

«Σήμερα τελείωσε αυτή η διαδικασία, η τόσο ψυχοφθόρα για μας και το μόνο έμεινε ως συναίσθημα είναι ο θυμός και η αηδία. Ο θυμός για την επιείκεια της απόφασης και η αηδία για το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε αυτές τις δύο ημέρες από ανθρώπους που θεωρητικά υπηρετούν τον νόμο στην προσπάθειά τους να καλύψουν το έγκλημα που έκανε ο συγκεκριμένος συνάδελφός τους. Προσπαθούσαν με ψέματα και γελοιότητες να κάνουν το άσπρο μαύρο», επισήμανε ο πατέρα του Ιάσονα Λαλαούνη.

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Από την πλευρά της, η μητέρα του Ιάσονα ξέσπασε μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου. «Την απόφαση την ξέρετε. Έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει! Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν. Είμαι τόσο θυμωμένη, τόσο απογοητευμένη!».

Συμπλήρωσε πως περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να ακούσει έστω κάτι που θα συνεπαγόταν ποινή, όπως την αφαίρεση του διπλώματος. Τόνισε ότι «μου φαίνεται αδιανόητο ν μπορείς να οδηγείς στον δρόμο έχοντας ήδη σκοτώσει κάποιον».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ