Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση: Τι λένε Βελόπουλος και Χήτας για τη δήλωση Ιερώνυμου


Αλαλούμ επικρατεί στην Ελληνική Λύση μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά του Κυριάκου Βελόπουλου και άλλων πολιτικών αρχηγών του «χριστιανόμετρου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής την ενόχληση του Κυριάκου Βελόπουλου και επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο.

«Διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις και νομίζαμε ότι τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Δυστυχώς είδαμε ότι τις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για μια παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Χήτας.

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Χήτας πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος μας είπε να μην πάνε στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους και ήταν παραίνεση – μην πάτε αν θέλετε. Δεν σας είπε μην πάτε. Το να υιοθετεί ο Αρχιεπίσκοπος όσα λέει η ΝΔ μας στεναχωρεί. Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης. Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Χριστόδουλος. Προεκλογικά, ο αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο. Να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος».

Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του δήλωσε ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Ιερώνυμου και κάλεσε τα άλλα κόμματα να μην την εργαλειοποιούν.

«ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

-ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

-Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ:

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

-ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ