Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα – Στα ύψη οι κρατήσεις στα νησιά του Αιγαίου

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα - Στα ύψη οι κρατήσεις στα νησιά του Αιγαίου
Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα - Στα ύψη οι κρατήσεις στα νησιά του Αιγαίου

Ξεκίνησε σταδιακά η έξοδος των πρώτων εκδρομέων για τις διακοπές του Πάσχα – μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες – με τα πλοία να αναχωρούν σχεδόν γεμάτα από τον Πειραιά, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα Παρασκευή 44 πλοία για τα νησιά: 19 για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου και Κρήτη, ενώ 25 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πληρότητα των πλοίων φτάνει ακόμη και το 97% γεγονός που καταδεικνύει τη μαζική φυγή των Αθηναίων.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κόσμος μεταφέρει ακόμα και αρνιά στις αποσκευές του, κάτι που αποδεικνύει την ακρίβεια που υπάρχει στα νησιά.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το πρώτο καράβι για Πάρο – Νάξο – Ιο – Σαντορίνη έφυγε σήμερα στις 7:30 το πρωί με σχεδόν 100% πληρότητα.

Την ίδια ώρα, το καράβι για Σύρο, Τήνο, Μύκονο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά με 75% πληρότητα.

Στο μεταξύ, και στα ΚΤΕΛ, αρχίζει να υπάρχει κινητικότητα, ωστόσο η κορύφωση της εξόδου των εκδρομέων αναμένεται έως και το Μ. Σαββάτο. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρξουν και έκτακτα δρομολόγια για αρκετούς προορισμούς.

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης λίγο πριν τη μεγάλη έξοδο για το Πάσχα
Την ίδια ώρα, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η τιμή των καυσίμων, καθώς, σύμφωνα με το Mega, η κρίση στη Μέση Ανατολή έχει εκτοξεύσει τα κόστη, με αποτέλεσμα ένα ταξίδι τόσο για μακρινούς όσο και για κοντινούς προορισμούς να κοστίζει μία περιουσία.

Ενδεικτικά:

Αθήνα: 2,039€ (αμόλυβδη) – 1,702€ (Diesel),
Μήλος: 2,4€ (αμόλυβδη) – 2,020€ (Diesel),
Κρήτη: 2,180€ (αμόλυβδη) – 1,840€ (Diesel).

Για παράδειγμα, για να πάει κάποιος από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη ή Χαλκιδική θα χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 200 ευρώ.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη:

Καύσιμο: 76.52€
Διόδια: 33.25€
Σύνολο: 109.77€

Πήγαινε – έλα: 219.54€

Αθήνα -Χαλκιδική:

Καύσιμο: 91.98€
Διόδια: 33.25€
Σύνολο: 125.23€

Με επιστροφή: 250.46€.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Ηλιόλουστη αναμένεται να είναι η Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη (1/5) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στο Αιγαίο πρόκειται να κυριαρχήσουν βοριάδες και ο υδράργυρος βρίσκεται κοντά στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος από την Μεγάλη Πέμπτη (2/5) πλησιάζουν την χώρα διαταραχές από τα δυτικά τμήματα.

Στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως όμως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, με έμφαση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες, για όποιον σχεδιάζει μια απόδραση.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, ο καιρός παρότι άστατος, δεν αναμένεται να προκαλέσει ωστόσο κάποιο αξιόλογο πρόβλημα και να χαλάσει τα σχέδια για το Πάσχα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ