Ανακοίνωση Μπάκιγχαμ για την υγεία του Καρόλου: Επιστρέφει σύντομα στα καθήκοντά του


Μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την υγεία του Βασιλιά Καρόλου να επιδεινώνεται και το παλάτι να «ξεσκονίζει» το τελετουργικό της κηδείας

Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι αρκετά καλά για να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα πρώτης γραμμής μόλις έντεκα εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σε μία «εσπευσμένη» δήλωση μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την υγεία του να επιδεινώνεται.

Ο 75χρονος βασιλιάς, έχει διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία, αλλά η ιατρική του ομάδα θεωρεί ενθαρρυντική την πρόοδό του και «παραμένει θετική» σχετικά με την ανάρρωσή του.

Το παλάτι μάλιστα ανακοίνωσε και το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Καρόλου ανακοινώνοντας πως θα δεχθεί τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας.

Μια νέα φωτογραφία του Βασιλιά και της Βασίλισσας που τραβήχτηκε στις 10 Απριλίου – μια μέρα μετά τη 19η επέτειο του γάμου τους – κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει τα καλά νέα, αλλά και τον έναν χρόνο από την στέψη του.

Η ανακοίνωση των Ανακτόρων

Σε ανακοίνωσή του, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν: «Η Αυτού Μεγαλειότητα Ο Βασιλιάς θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντα μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης κατόπιν της πρόσφατης διάγνωσης καρκίνου. Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας καρκίνου την επόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθούν με ειδικούς γιατρούς και ασθενείς. Αυτή η επίσκεψη θα είναι η πρώτη σε μια σειρά εξωτερικών δεσμεύσεων που θα αναλάβει η Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τις Μεγαλειότητες τους τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας για μια Κρατική Επίσκεψη τον Ιούνιο.

«Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της στέψης, οι Μεγαλειότητες τους παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για την πολλή καλοσύνη και τις καλές ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των χαρών και των προκλήσεων της χρονιάς».

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε: «Το πρόγραμμα θεραπείας της Αυτού Μεγαλειότητος θα συνεχιστεί, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο Βασιλιάς είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από καθήκοντα σε δημόσιους χώρους.

«Οι προσεχείς δεσμεύσεις θα προσαρμοστούν όπου χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν τυχόν κίνδυνοι για τη συνεχή ανάκαμψη της Αυτού Μεγαλειότητας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ