Κορυφαίος γιατρός σοκάρει: Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος θάνατος, μη ξοδεύετε χρήματα προσπαθώντας να τον θεραπεύσετε


Το να πεθαίνεις από καρκίνο είναι «ο καλύτερος θάνατος», σταματήστε να ξοδεύετε δισ. προσπαθώντας να τον θεραπεύσετε, λέει κορυφαίος γιατρός και σοκάρει.

Όπως μεταδίδει ο Ιndependent, o Δρ. Ρίτσαρντ Σμιθ, πρώην εκδότης του British Medical Journal, σε άρθρο του στο BMJ που πραγματεύεται τον θάνατο, εξηγεί την αμφιλεγόμενη άποψή του λέγοντας ότι ο καρκίνος δίνει χρόνο στους ανθρώπους να πουν αντίο στους αγαπημένους τους και να προετοιμαστούν για το θάνατο και είναι επομένως προτιμότερος από έναν αιφνίδιο θάνατο, έναν θάνατο από ανεπάρκεια οργάνων ή από «τον μακρύ και αργό θάνατο από άνοια».

«Μπορείτε να πείτε αντίο, να αναλογιστείτε τη ζωή σας, να αφήσετε τα τελευταία σας μηνύματα, ίσως να επισκεφθείτε σημαντικά μέρη για μια τελευταία φορά, να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, να διαβάσετε τα αγαπημένα σας ποιήματα, και να προετοιμαστείτε, ανάλογα με τα πιστεύω σας, είτε να συναντήσετε τον Θεό είτε να απολαύσετε την αιώνια λήθη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δρ. Σμιθ.

«Αναγνωρίζω ότι είναι μια ρομαντική άποψη για τον θάνατο, αλλά είναι εφικτό με την αγάπη, τη μορφίνη, και το ουίσκι. Αλλά μείνετε μακριά από υπερβολικά φιλόδοξους ογκολόγους, και ας σταματήσουμε να σπαταλάμε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να θεραπεύσουμε τον καρκίνο», γράφει.

Στο άρθρο του υποστηρίζει επίσης ότι ένας γρήγορο, ξαφνικό θάνατο – παρά το γεγονός ότι είναι κάτι που προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι- μπορεί να είναι δύσκολο για τους συγγενείς και φίλους που μένουν πίσω, ιδίως όταν υπάρχουν άλυτα προβλήματα σε μια σχέση.

Πηγή: HuffPost Greece


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ