Ποιος έφτιαξε το ημερολόγιο ενός σπασίκλα

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα
Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα είναι μια σειρά βιβλίων φαντασίας γραμμένη από τον Αμερικανό συγγραφέα και σκιτσογράφο Τζεφ Κίνι

Τα βιβλία είναι τα ημερολόγια του χαρακτήρα, Γκρεγκ Χέφλι. Είναι εναρμονισμένο σαν παιδικό ημερολόγιο, με τα βιβλία να γεμίζουν με χειρόγραφες σημειώσεις και απλά σχέδια με καθημερινές περιπέτειες του βασικού ήρωα.

Από την κυκλοφορία της διαδικτυακής έκδοσης το 2004, τα βιβλία έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα και επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Τα βιβλία γίνονται και ταινίες από την 20th Century Fox, με τρεις ταινίες να έχουν κυκλοφορήσει μέχρι το 2012.

Ιστορικό
Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα ξεκίνησε το 1998, όταν ο Κίνι έφερε μια ιδέα για ένα αδύναμο μέσης εκπαίδευσης παιδί ονόματι Γκρεγκ Χέφλι που έγραψε για την προσωπική του ζωή. Το 2004, η ιστοσελίδα FunBrain και ο Κίνι κυκλοφόρησαν μια διαδικτυακή έκδοση του ημερολογίου ενός σπασίκλα. Το βιβλίο έγινε ένα στιγμιαίο χτύπημα και η ηλεκτρονική έκδοση έλαβε περίπου 20 εκατομμύρια προβολές μέχρι το 2009. Πολλοί σε απευθείας σύνδεση αναγνώστες ζήτησαν μια έντυπη έκδοση. Ο Κίνι είχε συμφωνήσει και το 2007, Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα δόθηκε στη δημοσιότητα. Μέχρι σήμερα, δεκατρία βιβλία έχουν κυκλοφορήσει, συν ένα με τίτλο Φτιάξε το Δικό σου Βιβλίο και ένα με τίτλο Πώς Γυρίστηκε η Ταινία, ενώ έχουν δημιουργηθεί τρεις ταινίες. Το 2009, ο Κίνι ονομάστηκε ένας από τους 100 “πιο σημαντικούς ανθρώπους” του περιοδικού Time στον κόσμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ