Τρόποι ανακούφισης από κάψιμο στη γλώσσα


‘Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο ζεστό φαγητό γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί κάψιμο της γλώσσας ενίοτε και του ουρανίσκου.

Κάψιμο στη γλώσσα; Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε

Η απόλαυση μίας αχνιστής σούπας ή ενός ζεστού σνακ μπορεί να προκαλέσει έναν αρκετά ενοχλητικό πόνο, ο οποίος διαρκεί αρκετές μέρες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε; Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές που έχετε δεν είναι πολλές καθώς μόνο ο χρόνος θα επουλώσει την πληγή στο στόμα. Ωστόσο, μία παροδική ανακούφιση θα την έχετε κάνοντας τα εξής:

  • Πιείτε πολλά υγρά, όχι ανθρακούχα αναψυκτικά, για να αποφύγετε την αίσθηση της ξηροστομίας.
  • Τοποθετείστε στο κάψιμο παγάκι, όσες φορές την ημέρα μπορείτε.
  • Πιείτε γάλα, κρύο ή χλιαρό.
  • Αποφύγετε τα προϊόντα με κανέλα ή δυόσμο, αλλά και χυμούς όξινους, όπως το χυμό από πορτοκάλι.
  • Αποφύγετε πικάντικες τροφές.
  • Προσπαθήστε να φάτε, ειδικά τις πρώτες ημέρες, φαγητά σε ρευστή μορφή, όπως π.χ. όσπρια.

Το tip που θα απαλύνει αμέσως τον πόνο από το κάψιμο στο χέρι

Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός μέσα στο σπίτι είναι το κάψιμο στο χέρι, ειδικά για εσάς που περνάτε αρκετό χρόνο μέσα στην κουζίνα σας και τα μικρά σας που τριγυρίζουν δίπλα σας!

Καήκατε εσείς ή το μικρό σας ;

Μέχρι στιγμής, ξέρατε πως αν κάψετε το χέρι σας μπορείτε να βάλετε οδοντόκρεμα ή τομάτα για ν’ απαλύνετε τον πόνο και να σας περάσει το κάψιμο.

Αυτό που σίγουρα δεν ξέρετε είναι πως αν βάλετε στο κάψιμο αυτό το προϊόν που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας ή το ψυγείο σας, ο πόνος και το κάψιμο θα φύγουν αμέσως! Το προϊόν αυτό είναι η μουστάρδα.

Βέβαια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους κάψιμο έχετε, αφού τα εγκαύματα χρειάζονται ιατρική περίθαλψη γι’ αποφυγή λοιμώξεων και ουλών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ