Διευθύνων Σύμβουλος JP Morgan: Επαινεί τον Μόντι – «Έβγαλε 400 εκατ. ανθρώπους από τη φτώχεια»


Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan επαίνεσε τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, για την απόδοση της κυβέρνησής του

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, κάνει «απίστευτη δουλειά» στην Ινδία, επιδιώκοντας μεταρρυθμίσεις και βγάζοντας 400 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων χωρίς αποκλεισμούς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon.

Ο κ. Ντίμον έκανε αυτές τις παρατηρήσεις στις 23 Απριλίου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης. Επαίνεσε τον πρωθυπουργό Μόντι για την απόδοση της κυβέρνησής του. «Ο Μόντι έχει κάνει απίστευτη δουλειά στην Ινδία… Έβγαλε 400 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια», είπε ο κ. Ντίμον.

«Έχουν ένα απίστευτο εκπαιδευτικό σύστημα, απίστευτη υποδομή, ανεβάζουν όλη αυτή τη χώρα, γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι εξίσου σκληρός. Κανείς. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι σκληρός για να το καταρρίψεις, ξέρεις, και είναι καταρρίπτοντας μέρος της γραφειοκρατίας…», είπε.

Επαίνεσε επίσης τις μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε ο κ. Μόντι στο πρόσφατο παρελθόν.

«Έχουν βάλει σε αυτή την απίστευτη τάση ότι κάθε πολίτης αναγνωρίζεται με το χέρι ή το βολβό του ματιού ή με το δάχτυλο. Άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς για 700 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι πληρωμές τους που μεταφέρθηκαν εκτελούνται». Αποκάλεσε επίσης τον κ. Μόντι «σκληρό» για το σπάσιμο των παλαιών γραφειοκρατικών συστημάτων και είπε: «Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο από αυτό εδώ (στις ΗΠΑ)».

Ο 68χρονος διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan ανέφερε επίσης επαινετικά λόγια για το έμμεσο φορολογικό καθεστώς της χώρας, το οποίο είπε ότι εξαλείφει τη διαφθορά που προέρχεται από την ανισότητα στα φορολογικά συστήματα που ακολουθούν διαφορετικά κράτη.

«…Νομίζω ότι πρέπει να είσαι σκληρός για να το καταρρίψεις, ξέρεις, και καταρρίπτει λίγη από τη γραφειοκρατία… Αλλά όλοι είχαν τελείως διαφορετικά, είναι σχεδόν σαν την Ευρώπη, είναι τελείως διαφορετικά φορολογικά συστήματα, το οποίο οδηγεί σε τεράστια διαφθορά. Καταρρίπτει όλα αυτά τα πράγματα και έτσι ναι, είναι παραδείγματα ανθρώπων που μόλις τα ανέτρεψαν», είπε ο κ. Dimon, ο οποίος διοικεί τον μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ για περισσότερα από 18 χρόνια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ