Καμήλα ξεκολλάει Lada Niva από το χιόνι! (+video)

Στην Ρωσία η εξαίρεση μετατρέπεται στον κανόνα. Γεγονότα και καταστάσεις που σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Γης θα φάνταζαν το λιγότερο περίεργα, στην τεράστια έκταση της Ρωσικής Δημοκρατίας είναι καθημερινότητα. Οπότε η θέα μιας καμήλας να τραβάει ένα Lada Niva από τα χιόνια, δεν προκαλεί εντύπωση.

Τα πλάνα μας έρχονται από το μακρινό Σαράτοφ, μεγάλο λιμάνι στις όχθες του ποταμού Βόλγα, το οποίο πρόσφατα χτυπήθηκε από βαρύ κύμα κακοκαιρίας, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι τους 50 βαθμούς υπό του μηδενός. Το Lada Niva είναι το κατεξοχήν όχημα αντιμετώπισης τέτοιων συνθηκών. Όμως ακόμα και αυτό, δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επέλαση του χιονιά και έμεινε κολλημένο στο λευκό τοπίο. Το δύσκολο έργο της απελευθέρωσης δεν ανέλαβε ούτε κάποιο σκληροπυρηνικό off road, ούτε τρακτέρ, ούτε εκχιονιστικό. Μια καμήλα ντύθηκε διασώστης και βοήθησε τα μέγιστα στο ξεκόλλημα του ρωσικού αυτοκινήτου από το πυκνό χιόνι, με αρκετή άνεση κιόλας.

Αν σας ξενίζει η εικόνα μιας καμήλας εν μέσω χιονιά, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα συμπαθέστατα τετράποδα είναι συνυφασμένα με τις ερήμους, κερδίζοντας το προσωνύμιο «τα πλοία της ερήμου». Παρόλα αυτά, η βακτριανή καμήλα απαντάται σε πολλά μέρη της Κεντρικής Ασίας -της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης- και ξεχωρίζει από την «θερινή» χάρις στις 2 καμπούρες και το παχύτερο τρίχωμα. Kαι αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική εκτός δρόμου, ακόμα κι από τον «μάστορα» του είδους.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here