Οι πιο διάσημοι «φαντομάδες» στη σύγχρονη ιστορία

Οι πιο διάσημοι «φαντομάδες» στη σύγχρονη ιστορία
Οι πιο διάσημοι «φαντομάδες» στη σύγχρονη ιστορία

Άνθρωποι που δεν βρέθηκαν ποτέ. Άλλοι είναι… θανάσιμοι και άλλοι ύποπτοι. Η λίστα με τους πιο διάσημους «φαντομάδες» στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη

Οι πιο διάσημοι «φαντομάδες» στη σύγχρονη ιστορία

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανεξήγητα γεγονότα και μυστηριώδεις ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων, έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά, στα οποία πρωταγωνίστησαν πρόσωπα που δεν εντοπίσθηκαν ποτέ. Άλλα είναι… εγκληματικά και άλλα ύποπτα. Ακολουθεί η λίστα με τους πιο διάσημους «φαντομάδες» της σύγχρονης ιστορίας:

1) Ο Δολοφόνος του Ζωδιακού Κύκλου

Zodiac: o αιμοσταγής κατά συρροήν δολοφόνος που δεν συνελήφθη ποτέ. Αντιγράφοντας τις πρακτικές του Τζακ του Αντεροβγάλτη, ο Zodiac επικοινωνούσε με τους αστυνομικούς, πειράζοντας και χλευάζοντάς τους. Καυχιόταν για τον αριθμό των θυμάτων του και για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να τον πιάσουν. Μάλιστα επινόησε και τους είπε ο ίδιος το ψευδώνυμό του. Η Αστυνομία της Καλιφόρνια δεν κατάφερε να τον εντοπίσει ή να μάθει την ταυτότητά του.

Ο Zodiac ισχυριζόταν πως είχε σκοτώσει 37 ανθρώπους, ωστόσο, επισήμως, η Αστυνομία έχει σχετίσει με τον ίδιον μόλις επτά δολοφονίες. Στόχευε ζευγάρια εντός και γύρω από την Καλιφόρνια και άφηνε την «υπογραφή» του μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Έκανε μόνον ένα λάθος, όταν ένα από τα θύματά του κατάφερε να επιβιώσει. Παρ’ όλα αυτά, η περιγραφή που έδωσε στην Αστυνομία οδήγησε απλώς στη σύλληψη πολλών υπόπτων, αλλά ποτέ στον Zodiac.

Zodiac: o αιμοσταγής κατά συρροήν δολοφόνος που δεν συνελήφθη ποτέ.
Zodiac: o αιμοσταγής κατά συρροήν δολοφόνος που δεν συνελήφθη ποτέ.

2) «D.B. Cooper»

D.B. Coope FBI
D.B. Coope FBI

«D.B. Cooper» είναι το ψευδώνυμο του μοναδικού ανθρώπου στην αμερικανική ιστορία, που έκανε αεροπειρατεία και κατάφερε να διαφύγει. Το 1971, λοιπόν, κατέλαβε διά της βίας ένα Boeing 727, μεταξύ του Όρεγκον και της Ουάσινγκτον. Απέσπασε 200.000 δολάρια, λίτρα που αποτιμούνται σε περισσότερα από 1.000.000 σημερινά δολάρια. Πήρε τα μετρητά και πήδηξε από το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να προσγειωθείς με βάρος όσο αυτό που κουβαλούσε ο Cooper και να επιβιώσεις, ωστόσο, ο περιβόητος φυγάς δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε νεκρός, ούτε ζωντανός. Το FBI εξαπέλυσε ένα λυσσαλέο ανθρωποκυνηγητό και συνέλαβε πάνω από 1.000 υπόπτους, ωστόσο, δεν κατάφερε το παραμικρό. Θα έλεγε κανείς, ότι ο Cooper υλοποίησε αυτό που λέμε «τέλειο έγκλημα».

3) Ο άγνωστος επαναστάτης

Κατά την εξέγερση στην πλατεία Τιέν Αν Μεν το 1989, ένας φοιτητής ηγήθηκε της διαδήλωσης στο Πεκίνο. Η διαδήλωση μετετράπη σε σφαγή, όταν οι Κινέζοι έστειλαν τον στρατό, προκειμένου να επιβληθεί στρατιωτικό νόμος. Οι στρατιώτες ήταν βαριά οπλισμένοι και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλα και τανκ εναντίον άοπλων πολιτών, εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν μαθητές και σπουδαστές.

Το πρωί, ύστερα από ένα απίστευτο αιματοκύλισμα, ένας άνδρας στεκόταν μπροστά από μια πομπή αποτελούμενη από 59 τανκ, μπλοκάροντας τον δρόμο τους. Τ’ άρματα μάχης προσπάθησαν να τον αποφύγουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Πολλές φωτογραφίες μαρτυρούν τη γενναιότητα του άνδρα, που σήμερα είναι ευρέως γνωστός ως «Tank Man». Η ταυτότητά του δεν ανακαλύφθηκε ποτέ, ούτε μαθεύτηκε τι του συνέβη ύστερα από τη περίφημη στάση του.

4) Η μπάμπουσκα και ο άνδρας με την ομπρέλα

Μία από τις πιο απρόσμενες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία, είναι σίγουρα η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι. Το περιστατικό είχε καταγραφεί σε βίντεο και είχε ελέγχει πολλές φορές. Ύστερα από τη διεξοδική ανάλυση του υλικού, όσα άτομα είχαν καταγραφεί σε αυτό, ερευνήθηκαν για πιθανή εμπλοκή τους. Όμως, δύο εξ αυτών, δεν βρέθηκαν ποτέ: η διάσημη πια και παντελώς ατάραχη εκείνη την ημέρα, «Κυρία Μπάμπουσκα» και ο άνδρας με την ομπρέλα!

Ο άνδρας με την ομπρέλα υπάρχει σε πολλές φωτογραφίες εκείνης της ημέρας, καθώς και στο βίντεο. Το πιο παράξενο, είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στεκόταν κάτω από την ανοικτή ομπρέλα του, ενώ δεν έβρεξε ποτέ! Μετά τη δολοφονία του Κένεντι, ο άνδρας κάθισε για λίγο στο πεζοδρόμιο, έπειτα σηκώθηκε και πήγε στο Αποθετήριο Σχολικών Βιβλίων του Τέξας. Δεν αποχωρίσθηκε ποτέ την ομπρέλα του, ενώ, τόσο ο ίδιος, όσο και η «Κυρία Μπάμπουσκα», παρέμειναν στη σκιά του μυστηρίου.

5) Κούκλα… καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης

Αν έχετε κάνει μαθήματα καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) ή αν έχετε εργασθεί ως ναυαγοσώστης, τότε θα εκπλαγείτε, διότι πιθανότατα δεν γνωρίζετε ότι το ομοίωμα διάσωσης, το οποίο χρησιμοποιούσατε, φέρει τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού προσώπου. Το ανώνυμο κορίτσι, είναι γνωστό ως «η γυναίκα της αμαρτίας» και είχε πνιγεί στο Παρίσι στα τέλη του 18ου αιώνα. Ο δολοφόνος της δεν βρέθηκε ποτέ, όμως η ομορφιά της έγινε διάσημη, ύστερα από το αποτρόπαιο έγκλημα.

Από το πρόσωπό της δημιουργήθηκε ένα γύψινο εκμαγείο, το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο. Πολλοί έσπευσαν ν’ αντιγράψουν το αποτέλεσμα η μάσκα του άγνωστου κοριτσιού έγινε μόδα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Ένα μακάβριο αξεσουάρ. Τελικά η εν λόγω τάση χάθηκε, ωστόσο, το προσωπείο του κοριτσιού κυκλοφόρησε και πάλι, όταν μια νορβηγική εταιρία χρησιμοποίησε το ίδιο παλιό καλούπι για τ’ ανδρείκελα της CPR!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ