Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς θα τα πληρώνετε με τον μήνα – Από 1η Μαΐου ξεκινά η διαδικασία


Από 1η Μαΐου ξεκινάει η λειτουργία της πλατφόρμας My Car για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Έρχεται η πληρωμή με το μήνα των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία. Έτσι σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Μαΐου, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, στην πλατφόρμα MyCar.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν θέσει τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας θα μπορούν να πληρώνουν με αυτή τη διαδικασία τα τέλη τους.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε μάλιστα ότι «Θα φέρουμε μία ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, την οποία περιμένει ο κόσμος. Δεν αλλάζει κάτι με τα πρόστιμα. Αν κάποιος κινεί το ΙΧ του και είναι δηλωμένο ως ακίνητο, το πρόστιμο είναι 10.000€», γνωστοποίησε ακόμη. «Τις επόμενες μέρες, νομοθετούμε τη μείωση των προμηθειών για όλες τις συναλλαγές έως 10€ ώστε να υπάρχει ένα πλαφόν»

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πριν το Πάσχα δηλαδή να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μέηνες του χρόνου θέλουν.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Π.χ. Ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με ετήσια τέλη 120 ευρώ, αν προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ